26 / 04 / 2024

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün hasta kabulüne başladı...



Depreme dayanıksız olduğu için yıkılarak tekrar inşa edilen  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet vermeye başladı. 

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yönettiği projede, hastanenin yüzde 80'i tamamlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yılda 1,5 milyon poliklinik hastasının yanında 700 bin acil hastanın tedavi edildiği, 45 bin ameliyatın yapıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sismik izolatör teknolojisi kullanılarak yeniden inşa edildi.

385 adet sismik izolatörün kullanıldığı binada, deprem anında yükün yaklaşık yüzde 90'ı izolatörler sayesinde absorbe edilecek. 

Dolayısıyla bina deprem anında çok az ve düzenli hareket edecek. Böylece hastane deprem anında ve sonrasında da hizmet vermeye devam edebilecek. 

Vizyon bir proje olarak nitelendirilen hastane, kendi enerjisini üreten bir yapı özelliğinde tasarlandı.

Hastanenin yenilenen 180 bin metrelik bölümünde yeniden hasta kabulü başladı. Geriye kalan yüzde 20'lik bölüm de bitirildiğinde hastane toplam 259 bin metrekarelik alanda hizmet sağlayacak.

Normal zamanlarda 750 yataklı olan hastane, Kovid-19 salgını sebebiyle 99'u yoğun bakım olmak üzere 600 yataklı olarak kullanılacak.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenileniyor!

 


Geri Dön