19 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda 20 kişi daha tapusunu aldı!

Okmeydanı'nda 20 kişi daha tapusunu aldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra işlemlerini tamamlayan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Düzenlenen tapu töreninde 20 kişiye daha tapusunu verdi.



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra işlemlerini tamamlayan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Başkan Demircan, Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır’ın da katılımıyla Beyoğlu Belediyesinde düzenlenen tapu töreninde 20 kişiye daha tapusunu verdi.


50 yıllık tapu sorunu çözülen Okmeydanı’nda vatandaşların yüzü gülüyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tapu müracaatında bulunup tapu almaya hak kazanan vatandaşlara tapularını tek tek veriyor. Beyoğlu Belediye binasında yapılan törenle 20 vatandaş daha tapusunu almanın mutluluğunu yaşadı. Aile fertleriyle birlikte çoluk çocuk tapusunu almaya gelen vatandaşlara tapularını, Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi.


Dünyaya örnek olabilecek bir proje


Okmeydanı maketi üzerinden yapılacak projeyi anlatan Başkan Demircan,Okmeydanı’nı dünyaya örnek olabilecek bir şekle getireceklerini ifade ederek şunları söyledi:  “Bugün burada bir kez daha hep beraber biz tapu vermenin, siz de almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bir hayal kurmuştuk. Şimdi bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için adım adım hedefe doğru ilerliyoruz.”


Vatandaşların iş imkanı bulabilmeleri için Fatih Caddesi üzerinde iş merkezleri yapacaklarını belirten Başkan Demircan, “Biz bu Okmeydanı’nda tapu işlemlerini bitirdikten sonra, 100 bin kişinin yaşayacağı, 40 bin kişinin çalışabileceği,çocukların ilkokula, liseye, üniversiteye rahatlıkla gidebildiği, Camisiyle, Kültür Merkeziyle her şeyi ile dünyaya örnek bir şehir oluşturacağız.Okmeydanı’nın bir tarafı Haliç'e inecek, bir tarafı İstanbul'u seyredeceğimiz bir terasın oluşacağı bir gelecek oluşturacağız. İnşallah biz bu çalışmayı 2023 vizyonu olarak koyduk ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz," dedi.


Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır ise yaptığı konuşmada bu hayalin gerçekleşeceğini düşünmek bile mümkün değilken şimdi insan gözlerini alamıyor,” dedi. Bozkır, “Bu proje dünyada herkesin konuşacağı, herkesin gıptayla bakacağı, hatta kıskanarak bakacağı, hiç bir huzursuzluk olmadan herkesi mutlu ederek, bu sorunları birer birer santimetre santimetre aşarak böyle bir projeyi gerçekleştiriyor olmanız bizim için gerçekten büyük bir gurur kaynağı. İstanbul’un geleceği bu. Sonuçlandığı günleri görmeyi Allah bize nasip etsin,” diye konuştu.


Vatan


Geri Dön