16 / 04 / 2024

Olimpos imar planı tartışıldı!

Olimpos imar planı tartışıldı!

Kumluca'ya bağlı tatil merkezi Olimpos'ta Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapılacak 'imar planı' öncesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Baştürk beldede yapılacak imar çalışmasının önemini vurguladı...



Kumluca'ya bağlı tatil merkezi Olimpos'ta Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapılacak 'imar planı' öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yazır Köyü'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Canan Hançer Baştürk, İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Kaymakam Baştürk, tarihi ve doğasıyla farklı bir güzelliği olan Olimpos'un geleceğini planlamayı amaçlayan imar planını tartışmak, fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini söyledi. Kaymakam Baştürk, beldede yapılacak imar çalışmasının Olimpos'ta yaşayan insanların ve bölgenin geleceğine yön vermek adına çok önemli olduğunu vurguladı. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Metin Karataş ise Olimpos'ta altyapı çalışmalarının İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını kaydetti. Olimpos'un doğasının yanında tarihiyle bütünleşik bir yer olduğunu belirten Olimpos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Uçkan ise Olimpos'un bütün güzelliklerinin ve doğal dokusunun bozulmadan korunması gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr.Uçkan, "Olimpos'un tarihiyle doğal güzelliğiyle yeşili ve deniziyle gelecek nesillere aktarılması için beldenin alt yapısı yapılarak sağlıklı hale getirilmeyle mümkün olacaktır" dedi.


Antalya Körfez

Geri Dön