18 / 04 / 2024

Ömer Bulut: İnşaat sahalarında gerekli tüm tedbirleri aldık!

Ömer Bulut: İnşaat sahalarında gerekli tüm tedbirleri aldık!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, şantiyelerin ev ortamı şeklinde olması sebebiyle virüs riski taşımadığını, ancak yeni işçi alımlarında sorunla karşılaşılabildiğini belirtti.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Nevşehir'e geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Rasim Arı'yı makamlarında ziyaret eden  TOKİ  Başkanı Bulut, TOKİ tarafından kentte yürütülen çalışmalarla ilgili görüş alışverişi yaptı.

Ömer Bulut daha sonra, Nevşehir'deki konut inşaatında çalışan 2 işçiye yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasıyla hafta sonunda tedbiren Avanos ilçesindeki bir otelde 14 günlük karantinaya alınan işçilere moral ziyareti gerçekleştirdi.

Buradaki görevlilerden işçilerin sağlık durumuyla ilgili bazı bilgiler alan Ömer Bulut, Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalar yaptı..

Şantiyelerin ev ortamı şeklinde olması sebebiyle virüs riski taşımadığını, ancak yeni işçi alımlarında sorunla karşılaşılabildiğini dile getiren Ömer Bulut, inşaat alanlarında çalışmaya başlayacak işçilerin dış ortamdan gelişlerinin ardından 14 günlük karantina sürecinden sonra çalışmaya başlamalarını sağlamak için tavsiyede bulunduklarını söyledi.

TOKİ inşaat sahalarında gerekli tüm tedbirleri üst düzeyde almaya devam ettiklerini belirten Bulut, şu şekilde konuştu:

"Nevşehir'deki şantiyede 2 işçide koronavirüs tespit edilmesinin ardından tüm çalışanlar Nevşehir Valiliği tarafından bir otelde karantina altına alındı. İşçilerimizin sağlık durumlarıyla ilgili Sağlık İl Müdüründen bilgi aldık, durumları iyi. Otele yerleştirilen 276 işçimizde ise herhangi bir bulgu yok. Testleri ve gerekli kontrolleri sürekli yapılıyor. Karantina sürecinin ardından herhangi bir vaka olmadığı sürece yeniden işlerinin başına geçebilecekler. Şantiyeler bir nevi ev konumunda. Dışarıdan bir virüs gelmediği sürece doğal olarak izole edilmiş konumda. En büyük tehlike, dışarıdan yeni işçi katılımında oluyor. Vaka çıkan şantiyemizdeki durum da yeni işçilerden kaynaklı oldu."

 

Ömer Bulut: Şantiyeleri kendi evimiz gibi görüyoruz!


Geri Dön