28 / 03 / 2024

Ömer Çelik turizimciye destek verdi!

Ömer Çelik turizimciye destek verdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in İzmir ziyaretini değerlendiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, " Bakanımız Ömer Çelik , sektörün sorunlarının aşılması için hızla çalışılacağını söyledi " dedi




Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in  İzmir  ziyaretini değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, sektör temsilcileri olarak Bakan Çelik'in ziyaretinden çok memnun olduklarını söyledi. Turizm sektörü açısından İzmir'de yürütülen ve yürütülmesi gereken pek çok projeyi Bakan Çelik ile paylaşma imkanı bulduklarını söyleyen İşler, "Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'in bütün bürokratlarıyla İzmir'e adeta çıkarma yapması, kenti ne kadar önemsediğini göstermiştir. Bakan Çelik'e özellikle İzmir'in EXPO yürüyüşünde kentin daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğu belirttik" dedi.


Tanıtım komisyonu 

İşler, Bakan Çelik'in bu ziyaretiyle hem sektörün sorunlarını hem de turizmle ilgili projelerini aktarma fırsatı bulduklarını vurguladı. İşler, "Sayın Bakanımız, Ege ve İzmirli turizmcilerin çatı örgütü olan ETİK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın el ele verip, başkanlığını İzmir Valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın yapacağı bir tanıtım komisyonunun oluşturulmasının kente faydalı olacağını söyledi. İzmir'in turizm pastasından daha çok pay alabilmesi için bu komisyon tarafından da yapılacak projelerle kentin tanıtımının yoğunlaştırılacağını belirterek İzmir'e de daha sık geleceğini ifade etti. Ayrıca yıllar önce turizmcilerin elinden alınarak kamulaştırılan atıl durumdaki Foça Club Med'in de bir an önce devreye girmesi için çalışmalar yapılacağını belirtti. Sayın Bakan, tahsis ve planlamalara da hız verileceğini ifade ederek sektörün önünü tıkayan sorunların hızla aşılacağını açıkladı" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön