19 / 04 / 2024

Ömer Çelik: Turizmcilere 100 milyon TL destek sağlayacağız!

Ömer Çelik: Turizmcilere 100 milyon TL destek sağlayacağız!

Turizmcilere Ömer Çelik, Rusya'yı kapsayan özel bir turizm paketi hazırlandığını belirterek, "Rusya'dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi vereceğiz'' dedi.



Ömer Çelik, ''Rusya'dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi, yolcu getirenlerin uçaklarına da 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz dedi.


Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda (MITT) bin 254 metrekare alana kurulan Türkiye standım gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sektör temsilcileri ve katılımcılarla sohbet etti. Çelik, "Ben de bizzat buraya gelerek turizmcilerimize desteğimi göstermek istedim. Aynı zamanda Rus muhataplarımla çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğim. İnşallah aldığımız tedbirler olumlu sonuç verecek" ifadesini kullandı. 



KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun turizm sektörünün temsilcileriyle yaptığı toplantıyı anımsatan Bakan Çelik, "Hükümetimiz bizzat Başbakanımızın FazI, başkanlığında turizm sektörünün Sahan temsilcileriyle bir toplantı yaparak, bir buçuk ay önce Rusya'yı da kapsayan önlemler paketi açıkladı. Yürürlüğe giren pakete göre, Rusya'dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak'' şeklinde konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön