26 / 04 / 2024

Ömer Çelik: Turizme 6 bin dolar yakıt desteği verilecek!

Ömer Çelik: Turizme 6 bin dolar yakıt desteği verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, önümüzdeki 2 ay, seyahat acentelerinin organizasyonunda, 10 ülkeden Türkiye'ye gelecek her yolcu uçağına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini bildirdi.



Ömer Çelik, İran, Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Ukrayna'dan gelecek her yolcu uçağına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıkladı. 



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) yaşadığı ekonomik sıkıntının turizm sektörüne yansımaması için söz konusu ülkelere ek yakıt desteği verileceği ve tur operatörlerine Hazine destekli kredi kefaleti sağlanacağına ilişkin açıklamasının detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Çelik, paylaşımında, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Rusya ve İran'ın ekonomik durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. Söz konusu ülkeler açısından Türkiye'nin önemli bir turizm destinasyonu olduğu kadar, bu ülkelerin de Türkiye için önemli bir turizm gelir kaynağı olduğunu ifade eden Çelik, bu ülkelerde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler nedeniyle erken rezervasyonlarda azalma ve iptaller görülmeye başlandığını bildirdi. 


Yenigün


Geri Dön