29 / 03 / 2024

Ömer Okçu: Konut kredileri düşürülmeli!

Ömer Okçu: Konut kredileri düşürülmeli!

Çorum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Okçu, emlak ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Okçu, konut kredilerinin düşmesi gerektiğini ifade etti.



Çorum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Okçu, emlak ve inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Okçu, bankaların konut kredi faizlerinde indirime gitmesi gerektiğini açıkladı.

Çorum Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, inşaat ve emlak sektörünün canlandırılması için müteahhitlerle fikir alışverişin yaptığını bekirterek, “Yaptığımız istişareler sonucunda, devlet bankalarının 0,98’lik bir puanla konut kredisi açmaları hâlinde müteahhit kardeşlerimizde konut satışlarında yüzde 10 indirime gidebileceklerini ifade ettiler. Bu nedenle devletimizden ve ilgili bankalardan, daha önce yaptıkları gibi konut kredilerini belli bir süre de olsa bu limite düşürmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Emlakçılık ile ilgili çıkarılan yönetmeliğin 5 Eylül'de yürürlüğe girdiğini vurgulayan Okçu, “Bu tarihten sonra emlakçılık işi yapan meslektaşlarımız, Çorum İl Ticaret Müdürlüğü’ne müracaat ederek 5 yıl süreliğine işyeri çalışma ruhsatı alacaklar. Bu ruhsatı almayanlar ise İl Ticaret Müdürlüğü’nün uygulayacağı yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Bu yaptırımlar, işyeri kapatmaya kadar varabilir. Söz konusu ruhsatı alabilmek için 5 Haziran 2018 tarihinden önce vergi kaydı, oda kaydı, sertifika ve işyerinde bulunması gereken araç ve gereçler olmalıdır” dedi.
 


Geri Dön