20 / 04 / 2024

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.



Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, kamuoyunda ‘siluet davası’ olarak bilinen ve 2011’den bu yana devam eden davada son sözü söyleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İBB’nin yeniden yargılama talebinin kabulüne hükmetti. Söz konusu kararla, Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi. Projeye ilişkin siluet tartışmaları 2011’de, yayımlanan bir haberle başlamış, konu mahkemeye taşınmıştı.


İBB 6AY ÖNCE BAŞVURDU


13 Eylül 2011’de başlayan adli süreç kapsamında, bilirkişilerin raporu doğrultusunda, davaya konu işlemler 9 Mayıs 2013’te iptal edilmiş, daha sonra konu Danıştay'a uzanmıştı. 2014 yılında karan onayan Danıştay, karar düzeltme istemini reddetmişti. Kararlarda FETÖ parmağı bulunduğunu belirten İBB, 2 Temmuz 2017’de yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

 

FETÖCÜ ÇIKTILAR

İBB başvurusunda, iptal kararlarında imzası olan toplam 4 hâkimin FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle HSYK tarafından görevden alındıkları belirtildi. Ayrıca karara gerekçe bilirkişi raporunda imzası bulunan 3 kişinin de yine FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildikleri vurgulandı.

 


Geri Dön