26 / 04 / 2024

One Tower, Rüzgar Tüneli testinden geçti!

One Tower, Rüzgar Tüneli testinden geçti!

Başkent Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da yükselen 185 metrelik One Tower kule konut ve AVM projesinde ev sahibi olanlar, ingiltere'de yapılan "rüzgar tüneli" testinden geçmiş evlerde oturacak...




Başkent Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da yükselen 185 metrelik One Tower kule konut ve AVM projesinde ev sahibi olanlar, ingiltere'de yapılan "rüzgar tüneli" testinden geçmiş evlerde oturacak. Bu sisteme sahip olan dairelerin "zirvesinde" oturanlar bile, rüzgarı hissetmeyecek, "dingin" ortamda balkon keyfi yaşayabilecek.
185 metre yükseklikte 48 katlı olarak inşa edilen Leeds gold sertifikası adayı One Tower'da en fazla önem verilen unsurların başında sağlıklı ve konforlu yaşam için olmazsa olmaz olan iklimlendirme geliyor.
Ankara'nın en yüksek bölgelerinden biri olan Oran'da inşa edildiği için şehir merkezinden daha serin bir konumda bulunan projede, ev sahiplerinin farklı iklim şartlarından etkilenme oranını minimuma düşürmek için daha önce Ankara'da çok görülmeyen bir yol izlendi; proje, "Rüzgar Tüneli" testine tabi tutuldu. Test sonucunda ortaya çıkan tabloya karşı alınan önlemler sonucunda insanlar için daha yaşanabilir bir ortam hazırlanması hedeflendi.
One Tower projesini hayata geçiren İTO Yatırım ortaklarından Özkan Ozçelik, ingiltere'de bir firmaya yaptırılan "Rüzgar tüneli" ile ilgili "Ankara'da yapılan 10-15 katlı binalarda rüzgar testine çok fazla ihtiyaç duyulmuyordu. Fakat daha yüksek metrelere çıkıldığı zaman rüzgar testi bir gereklilik haline geldi. Rüzgar testi size binarun zayıf olan yerlerini gösteriyor. Bu test, ileride ortaya çıkabilecek olan ses ve ısı yalıtımı konusundaki problemlere karşı önceden önlem alabilmemizi sağladı" dedi.

Yenigün (izmir)

Geri Dön