24 / 04 / 2024

Onur Takmak: Vakıf Girişim lider şirket olacak

Onur Takmak: Vakıf Girişim lider şirket olacak

Vakıf Girişim'in yüzde 31.15'ini 2 milyon 150 bin liraya alan Rhea Gayrimenkul'ün CEO'su Onur Takmak, "Vakıf Girişim, hem Türkiye'nin hem de bölgenin lider şirketi olacak"  dedi



Vakıf Girişim'in yüzde 31.15'ini 2 milyon 150 bin liraya alan Rhea Gayrimenkul'ün CEO'su Onur Takmak, "SPK onayından sonra şirkete sermaye koyacağız. Enerji, sağlık ve teknoloji şirketlerine yatırım yapacağız. Vakıf Girişim, hem Türkiye'nin hem de bölgenin lider şirketi olacak" dedi.

Vakıf Girişim'in yüzde 31.15'ine karşılık gelen hissenin, 2 milyon 150 bin lira karşılığında Rhea Gayrimenkul'e satışı için sözleşme imzalandı. Satış işleminin Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun izninden sonra gerçekleşeceğini belirten Rhea Gayrimenkul CEO'su Onur Takmak, Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın, sermaye yapısını hızla güçlendirerek önemli yatırımlar yapmayı planladıklarını söyledi. Takmak, Vakıf Girişim'deki yüzde 25'lik A tipi hissenin kontrol hisse özelliğine sahip olduğunu vurgulayarak "Bu hisseleri alarak şirket yönetimine sahip olacağız. SPK onayından sonra şirkete yeni sermaye koyacağız. Vakıf Girişim'i gayrimenkul şirketimiz aracılığı ile aldık ama bunu gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürmeyeceğiz. Şirket girişim sermayesi olarak devam edecek. Girişim sermayesi alanında Türkiye'nin ve bölgenin lider şirketi olmak istiyoruz" dedi.

Vakıf Girişim ile başta enerji, sağlık ve teknoloji alanlarına yatırım yapmak istediklerinin altını çizen Takmak, bu sektörlerin borsada çok fazla temsil edilmeyen sektörler olduğunu vurguladı.

Büyüyen şirketlere yatırım
Takmak, enerji, sağlık ve teknolojinin yanında büyüme vaadeden birçok sektöre de yatırım yapacaklarını kaydederek şunları söyledi: "Düşük faiz ve enflasyonun olduğu bir döneme giriyoruz. 2010 yılından önce de bu dönemden çıkış olmayacak. Talep eksikliği devam ediyor. Krizden çıkışla birlikte Türkiye'nin içerisinde büyüme gösteren sektör ve şirketler var. Bizi bu şirketlerden oluşan bir holding olarak görebilirsiniz. Yani adı Rhea Girişim Sermayesi olarak değişecek olan Vakıf Girişim'e yatırım yapan küçük yatırımcılar da borsada olmayan ancak büyüme potansiyeli olan sektör ve şirketlere yatırım yapma imkanına kavuşacak."

"Yatırım yapacağınız şirketlerden ne kadarlık pay alacaksınız?" sorusuna ise Takmak şu yanıtı verdi: "Bu şirketlerde hep kontrol hisseye sahip olacağız. Şirketleri profesyoneller yönetmeye devam edecek. Biz finansmanını sağlayacağız. Zamanı geldiğinde de bu şirketlerdeki payımızı satacağız. Hisse satışı stratejik bir şirkete, finansal yatırımcıya ya da İMKB'de halka arz şeklinde olabilir."

Takmak, Rhea'nın gerekli bilgi, sermaye yapısı ve yönetim desteği ile yatırım yaptığı Türk şirketlerini dünya platformuna taşımayı da amaçladığını sözlerine ekledi.
Vatan/Ufuk Korcan


Geri Dön