26 / 04 / 2024

Opel, Almanya'da fabrika kuracak!

Opel, Almanya'da fabrika kuracak!

Opel CEO'su Michael Lohscheller, Almanya'nın Kaiserslautern şehrinde yeni fabrika kuracaklarını açıkladı.



Opel CEO'su Michael Lohscheller, Almanya'nın Kaiserslautern kentinde elektrikli araçlar için batarya fabrikası kurmayı planladıklarını açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kaiserslautern’de kurulması planlanan fabrikanın Almanya’nın en büyük batarya fabrikası olacağını kaydeden Opel CEO'su Michael Lohscheller, konu hakkında şu ifadeleri kullandı: ''Ortağımız Saft ile birlikte yapacağımız milyar euroluk yatırımla 2 bin iş alanı yaratacak ve gerçek bir gigafactory inşa edeceğiz.''

Lohscheller, "Bu yatırım aynı zamanda, geleceğin elektrikli araçlarına dönüşüm için önemli bir başlangıç olacak" şeklinde konuştu.

Kaiserslautern fabrikası, Opel/Vauxhall araçlarının Avrupa’da bulunan üretim ağına küçük ölçekli parça üretiminde önemli bir merkez olacak.

Almanya, elektrikli araçlar için batarya hücrelerinin Avrupa’da üretimi için yapılacak yatırımları desteklemek için 1 milyar euro ayırdı. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'in Salı günü yaptığı açıklamaasında, batarya hücresi üretiminin desteklenmesi için bütçeden 1 milyar euro ayırdıklarını ve bu üretimi Avrupa’da yapmakla ilgilenen birçok konsorsiyum bulunduğunu sözlerine ekledi. Avrupa’da büyük ölçekli batarya hücresi üretimi için zemini önümüzdeki aylarda oluşturmak istediklerinden bahseden Altmaier, "Batarya hücresi üretiminde ilk somut sonuçlarının yıl sonunda alınmasını bekliyoruz; bu konuya beklenenden daha büyük ilgi var" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön