24 / 04 / 2024

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.



Almanya Brandenburg eyalet hükümetinin Sözcüsü Simon Zunke, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, Tesla şirketinin dün akşam Grünheide bölgesinde tesisin yapılması planlanan alanda bulunan ormandaki ağaçları kesmeye başladığı ve bu sürecin ay sonunda tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Brandenburg Eyaleti Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tesla'nın, fabrika edilmesi için izin alınmamasına rağmen ağaçların kesilmesine başlanması için onay verdiği belirtiliyor.

Ağaçların kesilmesinin şirketin sorumluluğu altında olduğu belirtilen açıklamada, Tesla'nın tesisi kurmak için izin alamaması takdirinde bölgeyi yeniden ağaçlandırması gerektiği ifade edildi.

Bu arada, bazı çevre örgütlerinin, Tesla'nın fabrikayı kurmak için henüz izin almamasına rağmen ormandaki ağaçları kesmeye başlamasına karşı Frankfurt İdari Mahkemesinde dava açtığı kaydedildi.

Kasım ayında Tesla'nın Brandenburg eyaletinin Grünheide bölgesinde tesis kuracağı açıklanmıştı. Ocak ayında da Brandenburg eyaletiyle anlaşmaya varılmıştı. Fabrikanın 2021'de üretime başlaması ve 10 bin kişiyi istihdam etmesi planlanıyor.


Geri Dön