26 / 04 / 2024

Tesla Almanya üretim

Tesla Almanya üretim

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Almanya'da kurmayı planladığı Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları, Alman mahkemesi tarafından durduruldu...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Almanya ve Finlandiya'dan 75.241,37 TL maaşla çalışma fırsatı! Personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar için Almanya ve Finlandiya'dan sevindirici haberler var! Almanya ve Finlandiya, ortaöğretim mezunu olan adaylar içinden personel alımı yapacak.

Bozuk Tesla Roadster'lar 1 milyon dolara satılıyor

Tesla Roadster Elon Musk şirketi tarafından yapılmış ilk araçtır, ancak sınırlı üretim nedeniyle yıllar içinde çok nadir üretilir hale gelmiştir ve diğer yandan Tesla'nın geleceğini temsil eder. Sportif söylemler, bugüne kadar bir sonraki Roadster hakkında hala çok az bilgi var.

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

Peter Altmaier: Avrupa'daki üretim tesislerinin yeniden inşa edilmesi için destek vereceğiz!

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs zorda bıraktığı ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklediklerini belirtti…

Alman mahkemesi Tesla fabrikasına onay verdi!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Almanya’ya kurmayı planladığı fakat çevrecilerin itirazlarına takılan fabrika için beklenen karar çıktı. Mahkeme, inşaat alanındaki ağaçların kesilebileceğine karar verdi...

Tesla'nın Almanya'daki fabrika hazırlıkları mahkeme kararıyla durduruldu!

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Almanya'da kurmayı planladığı Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları, Alman mahkemesi tarafından durduruldu...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Asaş Alüminyum'dan Almanya'ya 600 konutluk proje!

Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Almanya’da Neuwied’te üretim ve lojistik tesisi kuruyor. ASAŞ Neuwied’te 600 konutluk bir projeye imza atacak. Projenin mimarlığını ise Tabanlıoğlu Mimarlık yapacak.

Linde Grup, Denizli'de karbondioksit üretim tesisi açtı!

Endüstriyel gaz sektöründe faaliyet gösteren Almanya merkezli Linde Grup, Denizli'de 15 milyon euroluk yatırımla karbondioksit üretim tesisi açtı.

Designnobis tasarım ekibi Almanya'dan ödül aldı!

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu başkanlığındaki "Designnobis" tasarım ekibi, projeleriyle Almanya'da düzenlenen tasarım yarışmasında 3 ödüle layık görüldü.

Almanya’da 100 yıllık caminin kalıntıları bulundu!

Berlin Hür Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reinhard Bernbeck, 100 yıl önce inşa edilen Almanya’nın Wündsdorf kentindeki caminin 1930 veya 1931 yılında sistematik şekilde yıkıldığını söyledi.

Almanya'da güneş enerjisi elektrik fiyatlarını indirdi!

Alman Solar Endüstri Demeği BSW-Solar yöneticilerinden Jörg Mayer. "Almanya'da elektrik fiyatlarının düşmesinin iki nedeni var. Birincisi fosil yakıtların ucuzlaması ile üretim maliyetinin düşmesi, diğeri ise en üst düzeyde bulunan fotovoltaik kurulumlar"

Tadım yurtdışındaki ilk üretim tesisini Almanya’da hizmete açıyor!

Tadım Almanya’nın Emsdetten şehrinde, 7 bin metrekare alana kurulacak tesisle başta Avrupa olmak üzere ABD ve Kanada’daki tüketicilere de üretim yapacak. Şubat 2015’te faaliyete geçecek tesis, 110 kişiye istihdam sağlayacak...

Tesla Almanya üretim Haberi

Tesla Almanya üretim

Tesla'nın yeni fabrikasının Berlin yakınlarındaki bir ormanlık alana kurulacak olması nedeniyle çevreci gruplar, bölgedeki doğal yaşamın ve su kaynaklarının olumsuz etkileneceğini savunarak dava açtı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Tesla'nın Berlin'deki Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları çevreci grupların açtığı dava sonrası durduruldu.

Mahkeme Pazar günü verdiği karar ile Tesla'nın faaliyetlerini geçici olarak, mahkeme sonuçlanana kadar durdurdu. Tesla'nın kurmayı planladığı fabrika Avrupa'daki ilk otomobil ve pil fabrikası olacaktı.

Grünheide bölgesindeki Gigafactory, Tesla yöneticisi Elon Musk tarafından Kasım ayında duyurulmuştu. Konu o günden bu yana ülkedeki çevrecilerle Hristiyan Demokrat ve Hür Demokrat partileri karşı karşıya getiriyordu.

İki parti de bu fabrikaya izin verilmemesinin Almanya'nın "şirketlere kolaylık sağlayan bir ülke olduğuna dair imajına" zarar vereceğini düşünüyordu.

Tesla henüz bu fabrika için Alman makamlarından gerekli onayları alamadı. Fakat Almanya...