28 / 03 / 2024

Tesla Almanya fabrikası

Tesla Almanya fabrikası

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Almanya'da kurmayı planladığı Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları, Alman mahkemesi tarafından durduruldu...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

Alman mahkemesi Tesla fabrikasına onay verdi!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Almanya’ya kurmayı planladığı fakat çevrecilerin itirazlarına takılan fabrika için beklenen karar çıktı. Mahkeme, inşaat alanındaki ağaçların kesilebileceğine karar verdi...

Tesla'nın Almanya'daki fabrika hazırlıkları mahkeme kararıyla durduruldu!

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Almanya'da kurmayı planladığı Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları, Alman mahkemesi tarafından durduruldu...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak. Fabrikanın ön inşaatının yaza kadar bitirmesi hedefleniyor.

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Faruk Güllüoğlu, yurtdışında atağa kalktı. Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor.

Doğuş Grubu, Sakarya'daki damper fabrikasını kapattı!

Doğuş Otomotiv ve Meiller’in ortaklığıyla 2008’de Sakarya’da kurulan Meiller Doğuş Damper Fabrikası’nın kapandığı belirtiliyor. Fabrikadaki üretim bantlarının Meiller tarafından Almanya’ya götürüldüğü öğrenildi.

Opel Bochum fabrikası kapanıyor!

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Bochum kentinde, 52 yıldır milyonlarca araç üreten, GM’ye bağlı Opel otomobil fabrikası bugün son arabası olan Zafira’yı üreterek kapanıyor...

Bremen boya fabrikasında yangın çıktı!

Ritterhude kasabasında boya ve vernik üreten bir fabrikada dün gece henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Almanya’nın Bremen kentindeki bir boya fabrikasında çıkan yangında 1 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Soma'ya Alman ortaklı çimento fabrikası!

AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret eden Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Soma'ya yapılması düşünülen çimento fabrikasının en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.

Tesla Almanya fabrikası Haberi

Tesla Almanya fabrikası

Tesla'nın yeni fabrikasının Berlin yakınlarındaki bir ormanlık alana kurulacak olması nedeniyle çevreci gruplar, bölgedeki doğal yaşamın ve su kaynaklarının olumsuz etkileneceğini savunarak dava açtı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Tesla'nın Berlin'deki Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları çevreci grupların açtığı dava sonrası durduruldu.

Mahkeme Pazar günü verdiği karar ile Tesla'nın faaliyetlerini geçici olarak, mahkeme sonuçlanana kadar durdurdu. Tesla'nın kurmayı planladığı fabrika Avrupa'daki ilk otomobil ve pil fabrikası olacaktı.

Grünheide bölgesindeki Gigafactory, Tesla yöneticisi Elon Musk tarafından Kasım ayında duyurulmuştu. Konu o günden bu yana ülkedeki çevrecilerle Hristiyan Demokrat ve Hür Demokrat partileri karşı karşıya getiriyordu.

İki parti de bu fabrikaya izin verilmemesinin Almanya'nın "şirketlere kolaylık sağlayan bir ülke olduğuna dair imajına" zarar vereceğini düşünüyordu.

Tesla henüz bu fabrika için Alman makamlarından gerekli onayları alamadı. Fakat Almanya...