27 / 04 / 2024

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.



ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikası olan Almanya’nın Brandenburg bölgesinde devam eden inşaat çalışmaları mahkemece durduruldu. NTV.com'da yer alan habere göre, çam ormanında devam eden  inşaat çalışmaları sonrasında çevreci gruplar tarafından mahkemeye verilen Tesla’ya, mahkeme tarafından inşaatı durdurma kararı verdi.

Alınan kararda bölgede yer alan yılan ve kertenkelelerin kış uykusunda olduğu ve onlara zarar gelebileceği gerekçe gösterildi.

PLANLAR 2022’YE ERTELENDİ 

Geçtiğimiz dönemde Tesla bir yıldan daha kısa bir sürede Çin’in Şangay şehrinde fabrika kurup faaliyetlerine başlarken fabrika inşaatındaki gecikmeler sebebiyle, Tesla’nın Avrupa'da üretime başlaması 2022’ye ertelenmiş gibi gözüküyor. Tesla daha önce Temmuz 2021’de Avrupa’da faaliyete başlayacağını dile getirmişti.

ALMANYA’DA DAHA ÖNCE DE MAHKEME KAYBETMİŞTİ 

Ayrıca inşaatı durdurma kararı Tesla’nın Almanya’daki çevreci gruplara karşı ikinci kez kaybettiği mahkeme oldu. İlk olarak Tesla yeni tesis inşaatının aşırı su tükettiği gerekçesiyle mahkeme, kullanılan su miktarının üçte bire düşürülmesi kararını almıştı.
 

Alman mahkemesi Tesla fabrikasına onay verdi!


Geri Dön