18 / 04 / 2024

OPET, 5 milyon dolar harcayarak 6 köyü yeniledi!

 OPET, 5 milyon dolar harcayarak 6 köyü yeniledi!

Örnek Köy Projesi kapsamında 81 ilde 81 köyü yenilemeyi hedefleyen OPET, 5 milyon doların üzerinde para harcayarak altı köyü yeniledi



Sosyal sorumluluk proje çerçevesinde şu ana kadar 6 köyü yenileyen akaryakıt dağıtım şirketi OPET, bunun için 5 milyon doların üzerinde para harcadı. Şirketin hedefi 81 ile 81 örnek köy oluşturmak. Geçen hafta Isparta'nın İncesu köyünü 'Ekolojik Örnek Köy'e dönüştüren OPET, Kekova Üçağız köyünde tamamlanan çalışmaların açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle gerçekleştirdi. Tören öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen ve OPET'in sosyal sorumluluk faaliyetleri hakkında bilgi veren Nurten Öztürk, "Her ilde bir 'örnek köy' oluşturarak diğer köylere örnek olmak istiyoruz. Bu, bizim ülkemize karşı sorumluluğumuz. Hedefimiz sürdürülebilirlik kapsamında 81 ile 81 örnek köy oluşturmaktır." dedi. Söz konusu proje çerçevesinde köylülere de turizm dersleri verildi.


Üçağız Örnek Köy Projesi'nin Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'tan gelen bir telefonla başlatıldığına değinen Öztürk, "Burada turistlerin kullanabileceği bir tuvalet bile olmadığını söyleyen Rahmi Bey, bizden 'temiz tuvalet kampanyası' kapsamında Kaleköy'e de bir tuvalet yapmamızı istedi. Biz de gerekli izin çalışmalarının 2 yıl sürmesinin ardından bu isteği yerine getirerek tuvaleti yaptık. Ancak burada yapacak daha çok şey olduğunu gördük ve Üçağız Örnek Köy projesini başlattık." dedi. Türkiye'nin dünü, bugünü ve yarınını kucaklayacak projeler ürettiklerini kaydeden Öztürk, bu projeleri tarihe saygı, temiz tuvalet kampanyası, yeşil yol ve örnek köy başlıkları altında yürüttüklerini ifade etti. Ancak örnek köy projesinin daha farklı bir anlam taşıdığını, çünkü her şeyin kaynağında köyler olduğunu aktararak, "Köylerin şehirleşmemesi, üreten bir yapıdan tüketen bir yapıya dönüşmemesi lazım. Köylerimiz biraz ihmal ediliyor. Bu nedenle biz örnek köy projesiyle ekonomik kalkınmaya destek olacak köyleri hedefliyoruz. Köyler köy olarak kalacak ve doğal dokusu korunacak şekilde desteklenmeli." diye konuştu. Öztürk, tarihe saygı projeleri kapsamında şimdiye kadar 15 milyon dolarlık bir kaynak kullandıklarını, örnek köy projelerinin ise 500 bin TL ile 1,5 milyon TL arasında değiştiğini belirterek, bu projelerin kaynağını tümüyle OPET'in kendi bütçesinden karşıladıklarına dikkat çekti. Öztürk, bu projelerin özel sektörde başka kuruluşlara da örnek olmasını istediklerini dile getirdi.

Zaman



Geri Dön