26 / 04 / 2024

Türkiye hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazandı! İşte İstanbul balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazandı! İşte İstanbul balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye'den yılın ocak-ağustos ayları arasında 1343 tonluk hamsi ihracatı gerçekleşti. 2022 yılının başından bu yana hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazanıldı. İşte, Balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..



Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine konuştu. Gürdoğan, hamsi satışlarıyla alakalı, ülkeden yılın 8 ayında 24 ülkeye hamsi ihraç edildiğini söyledi.

En çok hamsi ihracatının Fransa’ya yapıldığını dile getiren Gürdoğan, Fransa'yı Belçika ve ABD'nin de Fransa’yı takip ettiğini ifade etti.

Ahmet Hamdi Gürdoğan, ocak-ağustos döneminde 1343 tonluk hamsi dış satımı gerçekleştiğini belirterek, hamsi ihracatından 7 milyon 495 bin 323 dolarlık kazanç elde edildiğini kaydetti.

Hamsi ihracatı yapılan ülkelerin çeşitliliğine dikkati çeken Gürdoğan, Umman, Katar, Kazakistan, Suriye ve Güney Kore Cumhuriyeti gibi geçen yıldan farklı ülkelere hamsi satıldığını bildirdi.

Gürdoğan, hamsi ihracatının beklenilen düzeyin altında seyrettiğini aktararak, yeni hamsi sezonunun başlamasıyla birlikte ihracatın daha üst rakamlara ulaşacağından umutlu olduklarını vurguladı.

Eldeki verilerin de hamsi sezonunun verimli geçeceğini gösterdiğini anlatan Gürdoğan, bu durumun ihracata olumlu yansıyacağını da sözlerine ekledi.

Peki, Türkiye’de balık fiyatlarında durumlar nasıl? Türkiye’de palamut fiyatları ne kadar? İşte, Balık fiyatları 26 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön