28 / 03 / 2024

Optimum Outlet, Avrupa Konferansı'nda mansiyon ödülü aldı

Optimum Outlet, Avrupa Konferansı'nda mansiyon ödülü aldı

İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Yaşam ve Eğlence Merkezi, Avrupa Konferansı'nda mansiyon ödülü aldı



Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) Prag'da düzenlenen Avrupa Konferansı'nda Avrupa'nın en iyileri olmaya aday olarak finale kalan AVM'ler arasında İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Yaşam ve Eğlence Merkezi'nin mansiyon ödülü aldığı bildirildi.

Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin İstanbul Göztepe E-5 üzerindeki Optimum Outlet Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezinin ICSC'nin Prag'da düzenlenen Avrupa Konferansı'nda Türkiye'den ödüle layık görülen tek AVM olduğu kaydedildi.

İstanbul Optimum Outlet'in "lokasyonu, yaratıcılığı, sirkülasyon ve ulaşım kolaylığı, mükemmellik hissi uyandırması, marka değeri ve rekabetçiliği, iç ve dış tasarımındaki özgünlük, otopark girişleri ile müşteri yönlendirmeleri, mağaza ve ürün karması, barındırdığı büyük mağazalar, kiracı doluluk oranı, pazarlama konsepti/aktiviteler, ziyaretçi giriş sayıları ile ICSC juri üyelerince değerlendirildiği", uluslararası jüri ziyaretinde de tatminkar bir performans sergileyerek finale kaldığı kaydedildi.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Avrupa'dan ödül kazandı 
 
Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) Prag'da düzenlenen Avrupa Konfe-ransı'nda Avrupa'nın en iyileri olmaya aday olarak finale kalan AVM'ler arasında İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Yaşam ve Eğlence Merkezi mansiyon ödülü aldı.

Değerlendirmede, 'lokasyonu, ulaşım kolaylığı, mükemmellik hissi uyandırması, marka değeri ve rekabetçiliği, iç ve dış tasarımındaki özgünlük, otopark girişleri, mağaza ve ürün karması, barındırdığı büyük mağazalar, kiracı doluluk oranı, pazarlama konsepti, ziyaretçi giriş sayıları' dikkate alındı.
Zaman

`A la Turca Outlet' Avrupa'ya `A la Turca Outlet'i öğretti, AVM ödülünü kazandı

Bu yıl 3 Türk projesinin Avrupa'nın en iyisi olmak için yarıştığı 'Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülleri'nde ipi 'A la Turca Outlet' konseptinin temsilcisi Optimum Outlet Center göğüsledi

UluslararasI Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) 2010 konferansı yine Türklerin çıkarmasına sahne oldu, Avrupa'nın en iyi AVM'leri arasına bir Türk yatırımı daha girdi. Büyük ölçekli AVM'ler ve Outlet AVM'ler özel kategorisinde 3 Türk yatırımı yarışırken ipi Rönesans Holding'in 'Optimum Outlet Center'ı göğüsledi. Bu kategoride yine Türkiye'den Viaport Outlet'le yarışan Optimum Outlet Center, 'A la Turca' konseptiyle Avrupa'nın en iyi outlet AVM'si oldu. 6 kategoride 8 ülkeden 10 finalistin yarıştığı 'Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülleri'nde Bursa Korupark da büyük ölçekli AVM'ler kategorisinde Polonya ve Almanya'dan finale kalan rakipleriyle mücadele ederken bu kategoride ödül sahibi Almanya'dan Forum Duisburg oldu. 3 gün süren ve yaklaşık 600 kişinin katılımıyla 'kriz sonrası sektörün' yapılanmasının mercek altına alındığı konferansa Türk katılımcılar çıkarma yaparken Almanya'dan sonra "Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezlerinden" olabilmek için en çok yarışanlar da Türkler oldu. Almanya ödül için 4 finalist çıkarırken Türkiye'nin finalist sayısı da 3 oldu. Polonya ve Portekiz 2, Yunanistan ile Norveç ise 1'er finalistle mücadele verdi.

Optimum Outlet Center'ın aldığı ödül sonrası konuşan Rönesans Gayrimenkul ve Yatırım CEO'su Zafer Baysal, 2008'de hizmete açtıkları merkezin yılda 9.5 milyon ziyaretçi ağırlar duruma geldiğini belirterek, 2010'un ilk 3 ayında da hem ciro hem de ziyaretçi sayısı açısından yüzde 10'luk artış yakaladıklarını açıkladı.

Kepenk kapatma sonrası patlama

Geçen yıl Trabzon ve Ankara'da yaşanan kepenk kapatma olaylarının ünü ICSC konferansına da ulaştı. Forum Trabzon'da yaşanan kepenk kapatma olayları tartışılırken yatırımın sahibi Multi Corp. Hollanda'nın CEO'su Glenn Aaronson, Forum Trabzon'a gelen ziyaretçi sayısında yüzde 180'lik artış yaşandığını söyledi. 
Hale Tüzün/Vatan

Optimum Outlet Prag'dan ödülle döndü
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. nin İstanbul Göztepe'deki Optimum Outlet ve Eğlence merkezi, Uluslararası Alışeriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) Prag'da düzenlenen Avrupa Konferansı'nda outletler kategorisinde ödüle layık görüldü Ödül törenine katılan ICSC Seçici Kurul Üyesi Avi Alkaş, "Rönesans ve aldığı bu ödül olmasa bayrağımız bu yıl Prag'da dalgalanmayacaktı" dedi ve Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak'ı kutladı.
Sabah


Geri Dön