19 / 04 / 2024

Ordu atıksu arıtma tesisi yarın açılıyor!

Ordu atıksu arıtma tesisi yarın açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 213 Bin kişiye hizmet verecek “Ordu Atıksu Arıtma Tesisi” nin açılışı yarın yapılacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 213 Bin kişiye hizmet verecek “Ordu Atıksu Arıtma Tesisi” nin açılışı 26 Haziran 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.


Söz konusu törene ayrıca Ordu Valisi, Belediye Başkanı, AB Komisyonu ve Delegasyonu yetkilileri, ilgili paydaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.

Tesisin işletmeye alınmasıyla Ordu halkına Avrupa Birliği standartlarında atıksu arıtma hizmetleri sağlanacak. Bu sayede alıcı ortama deşarj edilen suyun kalitesi artacak ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak.


2011 yılında başlatılan proje 2 yıl süren yoğun çalışmalar neticesinde tamamlandı.


Proje kapsamında yeni bir arıtma tesisi inşaatının yanı sıra mevcut Kumbaşı Atıksu Arıtma Tesisinin iyileştirmesi işi, belediyenin idari, teknik ve finansal açıdan kapasitesinin geliştirilmesi, arıtma tesisinin tasarımı ve inşaat işinin kontrolörlüğü de yapıldı.


Orduya çevre yatırımları devam ediyor…


Projenin ikinci safhasında ayrıca 12 Milyon Avro tutarında “Su ve Kanalizasyon Hatlarının Yenilenmesi” ile “Ekipman Tedariği” işleri de gerçekleştirilecek.

 



Geri Dön