28 / 03 / 2024

Ordu Büyükşehir'den 19 ilçeye park!

Ordu Büyükşehir'den 19 ilçeye park!

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı çalışmaları Ordu geneline yayan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede hayata geçirmeyi planladığı oyun parklarının montajını yapmaya başladı.




Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı çalışmaları Ordu geneline yayan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede hayata geçirmeyi planladığı oyun parklarının montajını yapmaya başladı. Proje kapsamında her ilçeye 2’şer adet oyun grubu ile salıncak, tahterevalli, dönen platform ve zıp zıp gibi oyun elemanlarını yerleştirecek olan ekipler, Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda 3 adet oyun grubunu ve Saray Mahallesi Saray Park’ta bulunan oyun gruplarını yenileriyle değiştirdi. Civil Irmağı kıyısındaki çamlık alana ve Cumhuriyet Meydanı’na da 2 adet yeni oyun parkı kurulacak.

 
 ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Oyun parkı projesi dâhilinde 55 adet tren ve kale temalı oyun grubu ile klasik, ahşap ve engelli oyun grubu, 80 adet salıncak, tahterevalli, dönen platform ve zıp zıp alındı. Oyun parklarının kurulumuyla ilgili çalışmalara Altınordu ilçesinde başlayan ekipler, sahil alanında Mostar Köprüsü’nün hemen yanında bulunan oyun parklarının yerine 2 platformlu tren temalı oyun grubu, 2’li salıncak, 2 adet zıp zıp ve tahterevalli; Ordu Lisesi karşısındaki park alanında ise 6 platformlu kale temalı oyun grubu, 2’li salıncak, 2 adet zıp zıp ve tahterevallinin montajını gerçekleştirdi.

 

BAŞKAN YILMAZ, “ENGELLİLER DE UNUTULMAYACAK”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin gelişimine katkı sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir Ordu bırakmak adına çalışmalarımızı gayretle sürdürürken, onların bu günlerin tadını doyasıya çıkarabileceği ortamları da hazırlıyoruz. Oyun parklarında gülüp eğlenerek yarınlara mutlu hazırlanan çocuklarımızın, bu bilinci sürdürerek bizler gibi mutlu nesiller kazanmak adına çalışacaklarına inancımız tam. Oyun parkı kurulum çalışmalarında engelli çocuklarımızı da unutulmadık. Parklarımızda özel olarak tasarlanmış salıncak, tahterevalli ve tekerlekli sandalye ile kullanılan döner platform ve oyun grupları yer alacak. 19 ilçede yenilenen yüzüyle hizmete sunacağımız oyun parklarımızı çocuklarımızın güle güle kullanmasını diliyorum” dedi.

 

Yenilenen oyun gruplarının tadını doyasıya çıkaran çocuklar, memnuniyetlerini dile getirirken verilen hizmet için emeği geçen herkese teşekkür etti. 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön