19 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir'den yapılandırma uyarısı!

Ordu Büyükşehir'den yapılandırma uyarısı!

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına imkan getiren 6736 sayılı kanun kapsamında vatandaşların Ordu Büyükşehir Belediyesine olan borçlarının yapılandırılması çalışmaları devam ediyor.




Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına imkan getiren 6736 sayılı kanun kapsamında vatandaşların Ordu Büyükşehir Belediyesine olan borçlarının yapılandırılması çalışmaları devam ediyor. Bu büyük fırsattan yararlanmak isteyenlerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

 
YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

 

Kanun kapsamında vadesi 30 Haziran 2016 tarihinden (bu tarih dahil) önce olduğu halde ödenmemiş olan emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, çevre temizlik vergisi, işgal harcı, çeşitli ücretler, ecrimisil alacakları ve diğer alacaklarla ilgili borçlar yapılandırılabiliyor.

 

PEŞİN ÖDEMEDE BÜYÜK İNDİRİM

 

Yapılandırma çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesine olan borçlarını sunulan çok özel fırsatlar sayesinde daha az tutarda ve kolay bir şekilde ödeme imkânı yakalayacak. İsterlerse borçlarını 36 aya kadar taksitlendirebilecek. Peşin ödeme konusunda ise çok büyük indirimler söz konusu. Örneğin muhtelif dönemlerden 801,66 TL’si anapara, 1.627,24 TL’si gecikme zammı olmak üzere toplam 2.428,90 TL borcu olan bir mükellefin borcunu peşin ödemesi halinde gecikme zammının tamamı silinerek yerine 247,86 TL Yİ-ÜFE katsayı farkı kadar ödeme yapacak. Yani 1.049,52 TL’lik bir ödeme yapacak” dedi.

 

KREDİ KARTIYLA ÖDEME İMKANI

 

Mükelleflere yapılandırdıkları borçlarını kredi kartı ile ödeme fırsatı sunulurken World Kart sahipleri isterlerse komisyonsuz 4 taksit imkanından da faydalanabilecek.

 

SON GÜN 31 EKİM 2016
 

Peşin ve taksitli ödeme imkânından faydalanmak isteyen vatandaşların 31 Ekim 2016 günü mesai bitimine kadar Ordu Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir ve takip Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılandırma sonrasında ilk ödemeler kasım ayı içerisinde yapılacak.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön