27 / 04 / 2024

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanılan Ordu Çevre Yolu yılbaşında hizmete açılıyor. Toplam 2 milyarlık Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilk etabı 3 ay sonra hizmete giriyor.



Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanan çevre yolu inşaatında sona yaklaşıldı. Doğu Karadeniz'i Kafkasya'ya bağlayan Karadeniz Sahil Yolu'nun ilk etabı 3 ay sonra hizmete açılacak. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, yılbaşında hizmete girecek Ordu Çevre Yolu'nun trafiği büyük ölçüde hafifletmesi planlanıyor. Toplam 21 kilometrelik yolun 11 kilometrelik bölümünde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ordu'nun değil tüm Karadeniz'in projeyi heyecanla beklediğini belirten Yavuz, trafiği rahatlatmasının yanında transit yolcular ile mal ve hizmet taşıyanların şehir trafiğine takılmadan kısa sürede gidecekleri yere varmasını sağlayan önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi. 

Toplam maaliyetin 2 milyar lira olduğunu açıklayan Vali Yavuz, "Ordu Çevre Yolu projesi yaklaşık 2 milyar civarında bir bedeli olan mega bir proje. Bu gecikmeler elbette elde olmayan, teknik sebeplerden kaynaklanan gecikmeler. Vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılayacağını umut ediyorum. Ancak yol yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacak” dedi.

 

Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak!


Geri Dön