19 / 04 / 2024

Ordu Güzelyurt'a yeni meydan!

Ordu Güzelyurt'a yeni meydan!

Gölköy ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’ne adına yakışır bir meydan yapmak için kolları sıvayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, mahallenin çehresini değiştirecek projenin ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başladı.




Ordu’nun büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte kapanan beldeler, hizmetle buluşmaya devam ediyor. Gölköy ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’ne adına yakışır bir meydan yapmak için kolları sıvayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, mahallenin çehresini değiştirecek projenin ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başladı.

 ,

Güzelyurt Mahallesi merkezine meydan sözü olduğunu ve çok güzel bir yatırımı projelendirerek ihalesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Toplam 5 bin 920 metrekare alanı kapsayacak proje kapsamında oyun parkları, gezi alanları, yürüyüş yolları, kafeteryası, ışıklandırma ve çevre düzenlemesiyle vatandaşların hoş vakit geçirebileceği bir alanı halkın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Proje çalışmalarının hızla sürdüğünü, işin yüzde 50’sinin tamamlandığını söyleyen ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz,  “Meydanda bulunan caminin abdesthane, lavabo ve musalla taşı yenilenirken; cami bahçesine, orta refüje yarım ve tam daire aralıklı oturma grupları, çöp kovası ve aydınlatma birimleri yerleştirildi, ağaç dikilecek yeşil alan oluşturuldu. Orta refüjde ahşap arkatlı geçiş ve kuru havuz tasarlanırken, meydanın baskı beton işi tamamlandı. Yaya kaldırımının baskı beton işi ise devam ediyor. Cami bahçesi ve orta refüj de dâhil edilerek oluşturulan meydanı Aralık ayı sonunda hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bu projenin yanı sıra Güzelyurt içerisinde meydana açılan tüm yolları sıcak asfaltla buluşturacağız” diye konuştu



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön