29 / 03 / 2024

Ordu Huzurevi projesi tamamlanıyor!

Ordu Huzurevi projesi tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu projelerini denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinin ardından Fatsa ilçesinde çalışmaları süren ve planlanan projelere mercek tuttu. Gerçekleştirilen programda sırasıyla Fatsa Cumhuriyet Meydanı, Yayalaştırma, Mezbaha ve Hayvan Pazarı, Huzurevi ve Sahil Yolu Cephe iyileştirme projelerini denetleyen Başkan Enver Yılmaz, “ Fatsa ilçesi üstyapıda bu yıl zirveyi yaşayacak” dedi. 

FATSA MEYDANI EYLÜL AYI SONUNDA HİZMETTE OLACAK 


Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi kapsamında 5 adet binanın kamulaştırılması için 15 milyon lira ödeme yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Projenin hayata geçirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Altında en az 100 araçlık otoparkın yer alacağı proje ile hem ilçedeki kötü görüntü ortadan kalkacak hem önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacak. Biz sadece kamulaştırma ve yapım işi için buraya Büyükşehir olarak 25 milyon TL’ye yakın bir kaynak harcamış olduk. İnanıyorum ki burası sadece Fatsa’nın değil bölgenin en önemli meydanlarından bir tanesi olacak. Projede bitim takvimi yıl sonu görünmesine rağmen yüklenici firma yaz sonunda projeyi bitireceğini söyledi. Eylül sonu itibarıyla proje hayata geçmiş olacak.  Meydan projesi kapsamında mevcut binanın da hukuki sorunu kalmadı. Bu projeye engel olmayacak şekilde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. 

CEPHE İYİLEŞTİRME PROJESİ İLE İNSANA HUZUR VEREN BİR GÖRÜNÜM ORTAYA ÇIKIYOR

Aybastı yol ayrımı ile Fatsa Meydanı arasındaki 2.2 kilometrelik alanda uygulanan cephe iyileştirme projesi hakkında da açıklamalar Başkan Yılmaz, “Cephe iyileştirme projesi kapsamında meydanla birlikte tek tip, insana huzur veren bir yapı ortaya çıkacak. Projede yüzde 90 seviyelerine geldik” diye konuştu. Fatsa’nın üstyapıda zirve yaşayacağı bir yıl olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, Fatsa’da doğal gaz yüzde 40 seviyelerinde. Doğal gazla birlikte yer altı çalışmalarını da eş değer yürütüyoruz. Bu kapsamda en üst ödeneği de Fatsa’ya ayırdık. Trafiğe kapatacağımız caddeler, ana caddelerdeki asfalt ve kaldırımlarla birlikte üstyapıda Fatsa bu yıl zirveyi yaşamış olacak” dedi. 

HUZUREVİ 15 NİSAN GİBİ İLGİLİ KURUMA TESLİM EDİLECEK 


Huzurevi projesinde de yüzde 99 seviyelerine gelindiğini belirten Başkan Yılmaz, “Proje şuan yüzde 99 seviyesinde. Burayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işletecek. 4 katlı, 58 kişi kapasiteli, 30 yatak odalı, içerisinde okuma salonu, atölyesi,  çok amaçlı salonu,  fizik tedavi odası,  80 kişilik yemek odası, bay bayan kuaförü olan huzurevini 15 Nisan gibi ilgili kuruma devredeceğiz. Bu türlü ihtiyaçları gidermek sosyal devlet olmanın bir gereği” dedi.


Geri Dön