19 / 04 / 2024

Karadeniz'in ilk botanik bahçesi Ordu'da açılıyor!

Karadeniz'in ilk botanik bahçesi Ordu'da açılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Karadeniz Bölgesi'nin ilk botanik bahçesi Ordu'da kuruluyor. Alt yapı çalışmalarına 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlanan botanik parkın 1 ay sonra inşaatı tamamlanıyor.



Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir ay sonra botanik bahçesini teslim alıyor. Alt yapı çalışmalarına 2010 yılında Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından başlanan ve bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mega yatırımlardan biri olan Botanik Park'ta bir ay sonra tamamlanıyor. 


İnşaatın tamamlanmasının ardından yatırımı teslim alacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 3 bin tür bitki çeşidinin dikiminin yanı sıra İstanbul'daki Miniatürk benzeri olan Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği çalışmalara başlayacak.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 104 dönümlük alanda yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım yapılmış olacağını söyledi. Botanik Park'ın Ankara'nın Dikmen Vadisi ile eşdeğer nitelikte inşa edileceğini kaydeden Yılmaz, "Tarihi Eskipazar mıntıkasında  TOKİ  konutlarının karşısında, Memur Kent konutlarının tam ortasında ve şehrimizin gelişme havzasında olan Botanik Park'ta bitki çeşitleriyle ilgili çalışmaları Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak yürüteceğiz. Mart ayından itibaren bitki ve ağaç dikme aşamasına geçilebilecek. Burada dünya kültürünün ağaçlarının ve eserlerinin yanı sıra bir bölümüne de Türkiye'de ki Miniatürk tipi tarihi eserler ve tarihe mal olmuş eserlerin örneklerini koymak suretiyle muazzam bir eser olacak" dedi.


Hedef Halk


Geri Dön