19 / 04 / 2024

Ordu Hz Bilal Camii'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Hz Bilal Camii'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Hz. Bilal Camii'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde inşaatına başlanan Hz. Bilal Camii’nin inşaatı hız kesmeden sürüyor.  1.200 metrekare alan üzerinde inşası süren caminin, Selçuklu mimarisine uygun olacağını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, caminin 220 metrekare zemin üzerinde 450 kişi kapasiteli olacağını belirtti.

ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR

Çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Tekintaş, “Projede çalışmalar aralıksız devam ediyor. Peyzaj alanına oturma birimleri, musalla taşı, otopark ve alanı sınırlamak için bahçe duvarı üzeri ferforje korkuluk yerleştirildi. Alanda taban zemin döşemesi olarak traverten plak taş ve taban tuğla kullanılarak saf düzeni oluşturuldu. Dış cephe tuğlası, üst kat merpen imalatı tamamlandı. Minare için özel kesim yapılan taşların montajı yapılıyor” şeklinde konuştu.

SELÇUKLU MİMARİSİNDE YAPILACAK 

Vatandaşların talebi doğrultusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin yapımına başlandığını dile getiren Başkan Engin Tekintaş, “1.200 metrekare alan üzerinde zemini 220 metrekare olarak inşa edilecek. Hz. Bilal Camii 50 metrekare ibadet alanına sahip olup, 450 kişi kapasiteli bir yapı olacak. Selçuklu motiflerinden esinlenerek yapımını sürdürdüğümüz caminin dışında cenaze namazlarının kılınacağı bir alan, 55 m2lik bir şadırvan ve çevre düzenlemesi yer alacak” dedi.


Geri Dön