24 / 04 / 2024

Ordu Hz.Bilal Camisi’nin inşaatı tamamlandı!

Ordu Hz.Bilal Camisi’nin inşaatı tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Hz. Bilal Camisi’nin inşaat çalışmalarını tamamladı. Cami 450 kişi kapasiteli olacak.



Ordu Büyükşehir Belediyesi 450 kişi kapasiteli Hz. Bilal Camii’nde çalışmalarını tamamladı. Toplam 55 metrekarelik şadırvan, bay-bayan, engelli tuvaletleri gibi camiden bağımsız bölümler ise hayırsever mahalle sakinlerinin katkısıyla inşa edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 1 bin 200 metrekare alan içerisinde 220 metrekare zemin üzerine inşa edilen caminin yapımında Selçuklu mimarisinin ön planda tutulduğunu belirtti.

Ordu Hz.Bilal Camisi’nin inşaatı tamamlandı!

Ordu Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre, Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen camide yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, 'İç cephede Selçuklu dönemine ait ahşap oyma sanatının gösterildiği karo tavan ve kapı, kolon kaplamaları, mihrap, minber, müezzin mahfili, merpen-balkon-korkuluk ile ahşap pencere imalatları gerçekleştirildi. Boya imalatı ve alttan ısıtma sistemi montajı da yapıldı' dedi.

Çalışmalar tamamlandı

Başkan Güler, 'Cami alanına şadırvan, oturma birimleri, musalla taşı, otopark ve alanı sınırlandırmak için bahçe duvarı üzeri ferforje korkuluk yerleştirildi. Alanda taban zemin döşemesi olarak traverten plak taş ve taban tuğla kullanılarak saf düzeni oluşturuldu. Dış cephe tuğlası, üst kat merpen imalatı ile Selçuklu mimarisine uygun taş minare imalatı da sona erdi. Mahalle sakinlerinin talebi ve destekleriyle başlanan projenin bundan sonraki kısmı olan çevre düzenleme çalışmaları hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.


Geri Dön