19 / 04 / 2024

Ordu stadında sona gelindi!

Ordu stadında sona gelindi!

Ordu'da 20 bin seyirci kapasiteli olarak inşa edilen yeni statta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tesisin yeni sezona yetiştirilmesi hedefleniyor. 



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ne 20 bin seyirci kapasiteli inşa edilen yeni statta çalışmaların sorunsuz devam ettiğini açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkan Yılmaz 2017 yılının Mayıs ayında ilk kazmayı vurdukları stat inşaatında gece gündüz çalışıldığını dile getirerek, tesisin 53 bin 952 metrekare alan üzerine inşa edildiğini dile getirdi. 

Yılmaz, "Kaba inşaatı biten stadın ince işçiliği de yüzde 50 seviyelerinde tamamlandı. Bunun yanında stadın çatı imalatı yüzde 60 seviyelerinde tamamlanırken, dış kaplama işi de yüzde 50 bitmiş  durumda." dedi. 

Ordu stadında sona gelindi!

Stadın tribün basamaklarının da tamamlanma aşamasına geldiğini anlatan Enver Yılmaz, "Çok şükür stat inşaatı hedeflendiği gidi devam etmekte. Hava şartları da işçilerin çalışmasına engel değil." diye de sözlerine ekledi. 

Yılmaz, UEFA standartlarındaki stadın kompleks şeklinde, fındık figürlü olacak biçimde yapıldığını da söyledi. 

Ordu stadında sona gelindi!

Stadın 428'i kapalı, 137'si açık olmak üzere 565 kapasiteli araç otoparkı olacağını, bunun dışında restoranların da bulunacağını anlatan Yılmaz, "En önemlisi, stadın bir kısmı otel olarak da kullanılabilecek. Bunun için de planlama yapıldı." ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön