16 / 04 / 2024

Yeni Ordu Stadı'nda sona gelindi!

Yeni Ordu Stadı'nda sona gelindi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'da 2017 yılında yapımına başlanılan 20 bin seyirci kapasiteli yeni stat çalışmaları tamamlandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'da 2017 yılında yapımına başlanılan 20 bin seyirci kapasiteli yeni stat çalışmalarında sona gelindi. 

Kaba inşaatı yüzde 95 seviyelerinde tamamlanan ve çimleri serilen statta, bir süre önce yapılan ikmal ihalesinin ardından tribünlerdeki koltukların takılması yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; stat, çevre düzenlemesinin ardından sporseverlerin hizmetine açılacak.

Görsellik ve kullanılabilirlik açısından Türkiye'nin en modern tesislerinden Yeni Ordu Stadı'nda, 25 loca ile 428'i kapalı 554 araçlık otopark bulunuyor. Tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak stat, 90 bin metrekare üzerinde inşa edildi. 

12 derslikli spor lisesi ve 40 kişilik pansiyonun da bulunduğu stat, denize ise sadece 100 metre mesafede konumlanıyor.

Yeni Ordu Stadı nda sona gelindi!

- "Birçok spor branşı yapılabilecek"

Vali Tuncay Sonel, AA muhabirine, Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ne yapılan stadın eksik kalan işlerinin tamamlanması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Stadın hayırlı olması dileyen Sonel, projenin Ordu'ya yapılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanlığına da teşekkürlerini iletti. 

Vali Sonel, 20 bin seyirci kapasiteli olarak inşa edilen stadı, kısa süre içerisinde sporseverlerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini dile getirerek, "İnşallah bu statla Ordu'daki tüm takımlarımız, yeni başarılara yelken açacak. Statta sadece futbol değil, birçok spor branşı yapılabilecek. Stat, gençlerimizin gelişmesi için de son derece önem arz ediyor" diye konuştu.

Sonel, stat bünyesinde kurulan spor lisesi ve pansiyonun da önemli olduğuna dikkat çekti.

Çotanak Stadı için geri sayım başladı!


Geri Dön