29 / 03 / 2024

Ordu Subaşı kentsel dönüşümle yenilenecek!

Ordu Subaşı kentsel dönüşümle yenilenecek!

Subaşı Mahallesi Muhtarı Merve Karakaya, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, mahallemiz için kentsel dönüşümü gündemine almıştır. Subaşı’nın buna kesinlikle ihtiyacı vardır.” dedi.



Subaşı Mahallesi Muhtarı Merve Karakaya, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, mahallemiz için kentsel dönüşümü gündemine almıştır. Subaşı’nın buna (kentsel dönüşüme) kesinlikle ihtiyacı vardır.” dedi.


Subaşı Mahallesi Muhtarı Merve Karakaya, 8 bin 500’ün üzerinde nüfusu olan mahallesinin en önemli sorununun altyapı yetersizliği olduğunu söyledi. Çok eski bir mahalle olan Subaşı’nın, alt bölümlerinin biraz daha düzenli ama üst kısımlarının çok eksiği bulunduğuna dikkati çekti.


“MALESEF ASANSÖRLÜ TEK BİR EVİMİZ YOK”

Merve Hanım mahallenin yol, altyapı ve park yeri gibi sorunlarına dikkati çekerek şöyle devam etti: “Mahallemiz çok kalabalık. Buna rağmen tek bir çocuk bahçesi bulunmaktadır. İkincisi için çalışmalar yapıldığı biliyoruz. Yine mahallemizin kaldırımlarının olmadığını söyleyebilirim. Mahallemiz çok eski bir yerleşim yeridir. Fazla da bir gelişme gösterememektedir. Düşünebiliyor musunuz, mahallemizde asansörlü tek bir binamız yoktur.. İstiyoruz ki, Subaşı’nda da siteler oluşsun, bahçelerinde otoparklar bulunsun, farklı sosyal birimlerle insanlar çok daha rahat yaşama imkânı bulabilsinler. Maalesef bütün bunlar mahallemizde bulunmuyor!.. Biz şimdilerde, bu tür bir yaşamın özlemini çekiyoruz..”


 “BELEDİYELERDEN ÇOK MEMNUNUM”

Muhtar olarak belediye başkanlarıyla diyaloglarının nasıl olduğunu sorduğum Merve Hanım, şöyle konuştu: “Her iki belediyemiz de çok iyi çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın mahallemize olan ilgilerini çok iyi biliyorum. Onlar da biliyor ki, Subaşı’nın sorunlar çok fazladır. Ben bir muhtar olarak her iki belediye başkanımdan çok memnunum. Onların vaatlerini ciddi buluyorum. Verdikleri sözlerin arkasında duracaklarına da inanıyorum.”

 “MAHALLEMİ BEN BİLE TANIMAYA ÇALIŞIYORUM”

Merve Hanım, Ordu Büyükşehir Belediyesinin henüz 2 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Hizmet almak için acele etmemeliyiz. Sırası gelince, bizim mahallemizin de sorunlarına çözüm bulunacaktır. Kolay değil; Büyükşehir Belediyemiz, tüm il geneline hizmet taşıyor. Belli ki, bir planlama ve program çerçevesinde çalışıyorlar. Ben de yeni seçildim, aradan 2 yıl geçti, henüz tanımadığım çok sayıda mahallelim var. Hatta mahallemi ben de tanımaya çalışıyorum diyebilirim..Belediye başkanları da biliyorlar ki, yaptıkları her yeni hizmet onları yüceltecek ve kariyerlerine katkı sağlayacaktır. Kim hizmet edip takdir kazanmak istemez?” 


SUBAŞI’NA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın, Subaşı Mahallesine bakış açısının çok farklı olduğuna dikkati çeken Merve Karakaya “Enver Bey mahallemiz için kentsel dönüşümü bile gündemine almıştır. Subaşı’nın buna kesinlikle ihtiyacı vardır. Eğer bu arzumuz gerçekleşirse çarpık yapılaşmanın önü alınmış olacak, mahallemiz çok daha farklı bir yerleşim yeri olarak, hakkı olan standartlara ulaşmış olacaktır” dedi.    


Ordu Olay


Geri Dön