28 / 03 / 2024

Ordu Yeşil Yol projesinde çalışmalar tam gaz!

Ordu Yeşil Yol projesinde çalışmalar tam gaz!

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile model bir Ordu inşa etmeyi hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.



Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yapılan çalışmalarla ilçeleri modern yollarla buluşturan ekipler, turizme ciddi katkı sunacak Yeşil Yol çalışmaları kapsamında Aybastı Yaylası ve Korgan Tepealan Yaylası arasındaki güzergahta beton yol çalışmasını sürdürüyor. 

Yapılan çalışmaların ilçelerde turizme ciddi katkı sunacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Yeşil yol projesi kapsamında Aybastı Yaylası ve Korgan Tepealan Yaylası arasındaki beton yol çalışmasının 8 km’lik kısım tamamlandı. Yolumuzu kısa zamanda Ordu turizmine kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yeşil yol projesi kapsamında 21 km uzunluğa sahip Aybastı Perşembe Yaylası ve Korgan Tepealan Yaylası arasındaki bölümün beton yolla birbirine bağlanarak konforlu hale getirileceğini belirten Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak yolları modern hale getirirken turizme de ciddi katkı sunmayı amaçlıyoruz. Yaylaları birbirine bağlayarak turizm potansiyelini artırmayı amaçladığımız Korgan ve Aybastı ilçelerimizin yaylaları bu çalışma ile modern hale gelecek. Ekiplerimiz 8 km’lik bölümde çalışmalarını tamamladı” diye konuştu.

TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK 


Yeşil Yol’un turizme büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlamak için 2013 yılında çalışmalarına başlanılan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi dâhilinde Ordu sınırları içerisinden geçen 240 kilometrelik yolun 110 kilometresini Büyükşehir Belediyesi yaptı. 21 km’lik beton yol çalışmamızla da Aybastı Perşembe Yaylamız ve Korgan Tepealan yaylamızın da cazibesi artacak” diye konuştu.


Geri Dön