25 / 04 / 2024

Ordu'da Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı yapıldı!

Ordu'da Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı yapıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” düzenledi.



 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’yu birlikte düşünmek, kentin kimlik ve karakterini yansıtan kentsel ürünleri oluşturmak için  “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü, Serbest Mimarlar, Ordu Üniversitesi ile sivil toplum örgütlerinden çeşitli kurumların katılımı ile yapıldı. 

ORTAK BİR DİL OLUŞTURULACAK 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, “Ordu’yu birlikte düşünmek ve şehre karakter ve kimlik kazandırmak” başlığı ile gerçekleştirilen çalıştayda kentin tasarımı için hazırlanan projelerin kamusal alanlarda fonksiyon, estetik ve konfor ihtiyacını karşılayan, toplum, çevre ve zaman ile uyumlu yerel kimliği destekleyen kent mobilyalarının üretilmesi ve böylece kente bir bütünlük kazandırılarak ortak bir dilin oluşması planlandı.
 


Geri Dön