26 / 04 / 2024

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkıyor. Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi konak restore ediliyor. Konağın turizme kazandırılması amaçlanıyor. Ekipler, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı planlıyor.

Ordu’nun tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Kentimizde yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi binaların restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan, 1930’lu yıllara ait tarihi konağın restorasyon çalışmalarına başladık. Yıl sonuna kadar projeyi tamamlayıp, konağımızı kentimizin tarihi ve kültürel mirasları arasına kazandıracağız” diye konuştu.

Ordu Belediyesi'nde yer alan habere göre Yılmaz, “1930’lu yıllarda yapılan, metruk ve atıl durumda bulunan konakta ekiplerimiz, ilaçlama ve temizleme yaptıktan sonra konağın sağlam bölümlerini ayrıştırdı. Tahrip olan kısımların ise yıkma ve sökme işlemleri devam ediyor. 2013 yılında kamulaştırılarak Ordu Büyükşehir Belediyesine devredilen konak, aslına uygun olarak restore edilip ilimiz turizmine kazandırılacak” dedi.


Geri Dön