23 / 04 / 2024

Ordu’nun yaylaları turizme açılıyor!

Ordu’nun yaylaları turizme açılıyor!

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.



Özgün sivil mimari yapıları, yöresel yemekleri ve eğlence kültürü ile Karadeniz bölgesinde farklı bir yapıya sahip olan Kabakdağ Mahallesi’nin turizmin gözdesi olacağının altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi. Başkan Enver Yılmaz, Kabakdağı’nda restorasyon yapılarak turizme kazandırılan tarihi evleri gezerek, Kırsal Turizm Derneği Ordu İl Temsilcisi Güven Özel’den bilgi aldı.


Kabakdağı’nda 80’e yakın tarihi ev bulunduğunu ifade eden Kırsal Turizm Derneği Ordu İl Temsilcisi Güven Özel, “8 tarihi evi restore ederek turizme açtık. 64 misafirimizi aynı anda konuk edebiliyoruz. Ayrıca misafirlerimize yöresel oyunlarımızın yanı sıra organik ürünler sunuyoruz” dedi.


Kabakdağı ekoturizmin öncüsü


Kabakdağı’nın Ordu’da ekoturizmin öncüsü olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Kabakdağı’nda 2001 yılında başlayan çalışmaların sonuca ulaşmış olması bizleri sevindirdi. Kabakdağı ekoturizmde öncü bir yerleşim yerimiz. Mahallemiz, ‘93 harbi’ olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı'nda Gürcistan'dan gelen Müslüman Gürcülerin torunlarından oluşuyor. Burada bir turizm bilinci var ve 8 ev restore edilerek, ev pansiyonculuğu başlatılmış. Bir asrın üzerindeki evlerin restore edilerek, günümüz turizmine kazandırılması çok anlamlı” diye konuştu.


“Ekoturizm çalışmalarına destek vereceğiz”


Kabakdağı’na her türlü desteği vereceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Ekoturizm artık dünyada hızla yayılan bir sistem. Şehirlerin gürültüsünden bunalan insanlar, sıcak ülkeler yerine ekoturizm yapılan bölgeleri tercih ediyor. Bizlerde büyükşehir belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde ekoturizm çalışmalarına destek vereceğiz” şeklinde konuştu.


 


Toki Haber


Geri Dön