29 / 03 / 2024

Ordu'ya yeni rekreasyon alanı geliyor!

Ordu'ya yeni rekreasyon alanı geliyor!

Ordu’nun değişimi ve dönüşümüne yönelik yatırımlarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi sahil bandı için hazırlattığı projeleri tek tek hayata geçiriyor.




Ordu’nun değişimi ve dönüşümüne yönelik yatırımlarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi sahil bandı için hazırlattığı projeleri tek tek hayata geçiriyor. Bahçelievler, Akyazı ve Durugöl Mahalleleri’nin deniz kenarı bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, rıhtımdan Fidangör kavşağına kadar olan kıyı bandının projesini ise kısa bir sürede hayata geçirecek.

 

TOPLAM 31 BİN 243 METREKARE

 

 

Büyükşehir Belediyesi, ihalesini yaptığı Rüsumat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi’ni gerçekleştirmek için son hazırlıklarını yaparken, toplam 31 bin 243 metrekarelik meydanda bisiklet yolu, koşu parkuru, peyzaj ve yürüyüş yolu gibi onlarca alan yer alıyor.

 

YENİ BİR REKREASYON ALANI OLACAK

 

Başkan Enver Yılmaz, Rıhtım Projesi’yle birlikte sahil dâhil olmak üzere yeni bir rekreasyon alanı oluşturduklarını ve bu çalışmalarla eşsiz bir yaşam alanı ortaya çıkaracaklarını söyleyerek, “Projede 2 şeritli bisiklet yolu, 3 şeritli koşu yolu, kordon dolaşım alanı ve merpen oturma basamakları bulunuyor. Dinlenme, oturma ve fonksiyon bandını içeren alanda ise ağaç altı oturma birimleri,  bisiklet parkı, sergi alanı, çocuk oyun alanı ve spor alanı yer alıyor” dedi.

 

VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİ YÜKSEK

 

Kordon dolaşım bandının inşa edilmesinin ardından deniz boyunca kesintisiz devam eden merpen oturma basamakları ile seyir teraslarının da oluşturulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu koridor, şehrin artan nüfus yoğunluğuna cevap vermiyordu. Yaz aylarında bisiklet ve yayalar sahile sığmıyor ve birçok kişi geçmişten bu yana alışkanlık hâline getirdiği sahil gezmesine çıkamıyordu. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz güzelliklerine sahip sahil bandını gerçekleştirdiği yatırımlarla birlikte artık bir rekreasyon alanı hâline dönüştürüyor. Yürütülen çalışmalarla ilgili vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi ve memnuniyet bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.


Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön