17 / 04 / 2024

Bursa Yeni Mahalle'ye yeni rekreasyon alanı yapılacak!

Bursa Yeni Mahalle'ye yeni rekreasyon alanı yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan yeşil alanlara Yıldırım İlçesi Yeni Mahalle bölgesindeki rekreasyon alanıyla bir yenisi daha ekleniyor



‘Yaşanabilir, sağlıklı bir kent’ hedefiyle çalışmalarını yoğunlukla sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan projeleri zincirine Yıldırım İlçesi’nde bir halka daha ekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeni Mahalle’de yaptığı incelemede, Bursa’nın yeşil kimliğini pekiştiren çalışmaların tüm ilçelerde hızla sürdürüldüğüne dikkati çekti. Altepe, çevre odaklı çalışmalarında dere yataklarına çok önem verdiklerini söyleyerek, “Özellikle son yıllarda değişen iklim şartlarından ve küresel ısınmadan sonra ani gelişen sel felaketlerinin yaşanmaması için önlemlerimizi alıyoruz. Dere yataklarındaki binaların kamulaştırılarak kaldırılması ve dere yataklarının temizlenmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir hamle içindeyiz” dedi.


Daha önce başlatılan Alacahırka – Pınarbaşı bölgesindeki çalışmaların ardından Yıldırım’da Yeni Mahalle bölgesindeki Yeşil Dere ve civarının da ele alındığını hatırlatan Başkan Altepe, “Yeşil Dere’de de yıllardır bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Burada bulunan onlarca binanın kamulaştırılması ve dere yatağının açılması bekleniyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya başladık ve dere yatağında bulunan yaklaşık 40 binanın yıkımını sırasıyla gerçekleştiriyoruz. İşte Yeşil Dere yatağı da bu şekilde temizleniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede güzel bir alan açılmış oluyor. Hem dere yatağı bölgesi temizleniyor, hem de güzel bir rekreasyon alanı ortaya çıkmış oluyor” diye konuştu.


Başkan Altepe, Yeşil üzerindeki Yeni Mahalle bölgesinde, son kalan binaların da kısa sürede yıkılacağını ifade ederek, bölgenin güzel bir park alanı olarak düzenlenip bölgeye nefes aldıracağını sözlerine ekledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön