25 / 04 / 2024

Orhan Abalıoğlu Lisesi inşaatında son aşamaya gelindi

Orhan Abalıoğlu Lisesi inşaatında son aşamaya gelindi

Denizli'de hayırsever Orhan Abalıoğlu'nun 4 milyon liraya yaptırdığı endüstri meslek lisesinin yer ve duvarları kentin ürünü traverten mermerle kaplandı



Denizli'de hayırsever Orhan Abalıoğlu'nun yaptırdığı Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi inşaatında son aşamaya gelindi. 2010-2011 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan ve 4 milyon liraya mal olan okuldaki yer ve duvar kaplamalarında Denizli'nin kendi ürünü olan traverten mermer kullanıldı.
Denizli'de Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında yıkılan endüstri meslek lisesinin yerine yaptırılan okuldaki çalışmaları Denizli Valisi Yavuz Erkmen, hayırsever Orhan Abalıoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz inceledi.
Vali Erkmen, okulların açılmasına bir ay kaldığını belirterek, "
Çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Kimse merak etmesin, bir aksilik olmayacak ve okul yeni döneme yetişecek" diye konuştu.

MODERN ATÖLYELER
Lisenin diğer okullara göre çok daha modern olduğunu ifade eden Erkmen, "Atölyelerimiz eskiye nazaran daha teknolojik olacak ve en iyi şekilde donatılacak. Sınıflarımız çocuklarımızın en iyi eğitimi alabileceği şekilde tasarlandı" dedi. 40 derslikli okulda 2 bin 300 öğrencinin eğitim alacağını işaret eden Erkmen, "Bu okulun yapılmasını sağlayan işadamı Orhan Abalıoğlu'na tüm Denizlililer adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, lisede Denizli'nin ürünlerinin kullanıldığını söyledi. Müdür Oğuz, "Denizli'de ilk defa bir okulun yer ve duvar kaplamalarında traverten mermer kullanıldı. Kendi ürünlerimizi böyle modern bir okulumuzda görmek çok güzel" diye konuştu.  TOKİ  işbirliği içerisinde Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesine meslek lisesi olarak kullanılmak üzere bir blok daha yapılacağını kaydeden Oğuz, kente üçüncü meslek lisesinin de inşa edileceğini söyledi.
YeniAsır/Ufuk Soyhan


Geri Dön