25 / 04 / 2024

Orhan Uzuner kimdir?

Orhan Uzuner kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü Orhan Uzuner, Uzpa İnşaat'ın yüzde 39'una sahip. Peki, Orhan Uzuner kimdir? Orhan Uzuner bugüne kadar hangi işlerde bulundu?



Orhan Uzuner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü, Uzpa İnşaat'ın ortaklarından biridir. Uzuner bugünlerde, olası darbe girişimine karşı kurduğu platform ile gündemde.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal ile kızı evli olan Orhan Uzuner'in Betra İnşaat'ta da hissesi bulunuyor. Betra'nın yüzde 0.25'i Uzpa İnşaat'a ait olup Uzpa İnşaat'ın da yüzde 39'u da Erdoğan'ın dünürü Uzuner ailesine ait.


Orhan Uzuner'in ortaklık ilişkisi 2014'te Ticaret Sicili Gazetesi'nde şu şekilde anlatılıyor: "Betra AŞ'nin yüzde 50'si Maba-T firmasına, yüzde 49.5'i Raymak İnşaat'a ait. Raymak İnşaat'ın ise yüzde 50'si Orhan Onur Dış Ticaret AŞ, yüzde 39'u Mehmet Seçil ve Ahmet Selçuk Uzuner kardeşlerin. Uzuner kardeşler aynı zamanda Uzpa Turizm Oto Pazarlama'nın yüzde 60'ına sahipler. Uzpa da dünür Orhan Uzuner'in de yüzde 10 payı var. Betra'nın yüzde 0.25'i ise Uzpa İnşaat'a ait. Uzpa İnşaat'ın da yüzde 39'u da Erdoğan'ın dünürü Uzuner ailesine ait."







Geri Dön