27 / 04 / 2024

Orhangazi'deki arsanın ihalesi iptal edildi!

Orhangazi'deki arsanın ihalesi iptal edildi!

Orhangazi İlçesi’ne bağlı Ortaköy Mahallesi’nde gençlerin top sahası olarak kullandığı arsa için ihale düzenlenecekti. İddiaya göre belediyenin borçlarını ödemek için gerçekleştirdiği ihale, tepkiler nedeniyle şimdilik iptal edildi.



Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Ortaköy’de bulunan 9 bin 550 metrekarelik arsa, 20 Mayıs 2020 tarihinde Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecekti. İddiaya göre belediyenin borçlarını ödemek için yaptığı bu ihale, tepkilerin ardından iptal oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; satış hakkında açıklamalarda bulunan Ortaköy Mahalle Muhtarı Recep Kurhan, baskılar nedeniyle şu anda satışın durdurulduğunu söyledi.. Bölgenin tarla olarak görüldüğünü ve top sahası olarak bilindiğinden bahseden Kurhan, “Arsa, köy tüzel kişiliğine aitti. Köy tüzel kişiliği kalkıp, mahalle olunca belediyeye geçti. Ortaköy Gençlik Spor Kulübü vardı. 60 seneden beri orası top sahası olarak kullanılıyor” dedi.

‘BORÇLAR İÇİN SATIYORLAR’

Orhangazi Belediyesi’nin borçlarını kapatmak için birçok yeri sattığını iddia eden Kurhan, “Zarardayız diyorlar, satışı gerçekleştiriyorlar. Yeniköy’ün mesela 60 dönümden fazla yeri vardı, satıldı. Orhangazi’nin bütün köylerinde bu durum var. Muhtarlar dile getiremiyor. Muhtarlar, bu defa baskı görüyor” dedi.

GENÇLER SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR

Alanın kışın otluk olduğundan bahseden Kurhan, buranın kiralandığını sözlerine ekledi. Gençlerin 3-4 aylık sürenin ardından bölgeyi kullandıklarından bahseden Kurhan, “Sahanın ölçülerini bilmiyorum ama kenarında da vatandaşlar gelip oturuyordu. Mevcut kale direkleri duruyor. Top oynanacak durumda. Gençler, sahip çıkmaya çalışıyor. Bu 9,5 dönüm dışında başka yerimiz yok bizim. Köy tüzel kişiliğine ait bir kahve var. Kirayı belediye alıyor. Köyün hiçbir geliri yok şu anda. Mahalle muhtarı olarak da arıza varsa onu bildireceğiz. Başka yapacağımız iş yok bizim. Beklentimiz; buranın gençlere, kulübe hibe olması” ifadelerini kullandı.

'SAHAYI KULLANIYORDUK'

Ortaköyspor Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aykut Şahin ise eskiden kulüplerinin olduğundan bahsederek, şimdi dernek olarak sürdürdüklerini açıkladı. Sahayı kullandıklarından bahseden Şahin, “Sahamız satılığa çıktı. Belediye ile görüşecektik. Durdurulduğunu duyunca bir girişimde bulunmadık. Otunu toplayıp, kirecini atacağız. Fileleri takıp, oynamaya devam edeceğiz. Bir daha satış ile ilgili bir süreç olursa tüm gençler toplanıp, görüşeceğiz” dedi.
 


Geri Dön