19 / 04 / 2024

Orkide, Etiyopya'da üretim tesisi kuracak!

Orkide, Etiyopya'da üretim tesisi kuracak!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen ulaştırma ve denizcilikten sorumlu Etiyopya Devlet Bakanı Ahmet Tusa Dalu, Orkide Yağları’nın üreticisi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.’nin tesislerini de ziyaret etti.




Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş. Etiyopya Ulaştırma ve Denizcilik'ten Sorumlu Devlet Bakanı Ahmet Tusa Dalu'yu tesislerinde ağırladı. İzmir'de bir dizi özel temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Bakan Dalu, Orkide Yağları'nı ziyaretinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi yolunda Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'dan elçi olmasını istedi. Etiyopya Fahri Konsolosluk görevini de yürüten Küçükbay, "Biz üzerimize düşen sanayici ve işadamlığı görevimizi hizmete dönüştürerek ekonomiye katkı sağlayacak her türlü işbirliğini hızla gerçekleştiriyoruz. Orkide Yağları olarak Bakan Dalu'nun ticari girişimcilik çağrı ve davetine mutlaka karşılık vereceğiz. İlk etapta Etiyopya'ya yağ ihracatımızı artıracağız. Bizlerin özel misafiri olarak ziyaretimize gelen Bakan Dalu'nun çağrısını  İzmir  başta olmak üzere Türkiye ve Etiyopya ticari gelişimine uygun şekilde değerlendireceğiz" dedi. 

Küçükbay, ilk yurtdışı üretim tesisi kurma çalışmalarını da Etiyopya'da gerçekleştirme müjdesini Bakan Dalu'ya iletti. Küçükbay, Gediz Üniversitesi'nde eğitimini başarıyla sürdüren Bakan Dalu'nun kızı Şemsiye Tusa Dalu ile gurur duyduklarını, kendisinin ileride Türk ve Etiyopya ilişkilerin de köprü oluşturacağına inandıklarını belirtti.



Yeni Asır




Geri Dön