19 / 04 / 2024

Orkide Yağları ilk yurtdışı tesisini Etiyopya'da açacak!

Orkide Yağları ilk yurtdışı tesisini Etiyopya'da açacak!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen ulaştırma ve denizcilikten sorumlu Etiyopya Devlet Bakanı Ahmet Tusa Dalu, Orkide Yağları’nın üreticisi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.’nin tesislerini de ziyaret etti...




Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen ulaştırma ve denizcilikten sorumlu Etiyopya Devlet Bakanı Ahmet Tusa Dalu, Orkide Yağları’nın üreticisi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.’nin tesislerini de ziyaret etti. Dalu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay’dan elçi olmasını istedi. Etiyopya Fahri Konsolosluğu görevini de yürüten Küçükbay ise Bakan Dalu’ya, ilk yurtdışı üretim tesisi kurma çalışmalarını Etiyopya’da yapacaklarını söyledi.


Türkiye’nin yatırım konusunda kıymetli bir ülke olduğunu belirten Küçükbay, “Biz üzerimize düşen sanayici ve işadamlığı görevimizi hizmete dönüştürerek, ekonomiye katkı sağlayacak her türlü işbirliğini hızla gerçekleştiriyoruz. Orkide Yağları olarak Etiyopya Ulaştırma ve Denizcilik Bakanımız’ın, iki ülke arasında ticari girişimcilik çağrı ve davetine mutlaka karşılık vereceğiz. İlk etapta Etiyopya’ya yağ ihracatımızı arttıracağız. Bizlerin özel misafiri olarak ziyaretimize gelen sayın bakanımızın çağrısını,  İzmir  başta olmak üzere Türkiye ve Etiyopya'nın ticari gelişimine uygun şekilde değerlendireceğiz.” dedi.


Küçükbay ayrıca Bakan Dalu’nun Gediz Üniversitesi’nde okuyan kızı Şemsiye Tusa Dalu ile gurur duyduklarını, kendisinin ileride Türkiye ile Etiyopya ilişkilerinde köprü oluşturacağına inandıklarını dile getirdi.


 

Mevcudiyet


Geri Dön