25 / 04 / 2024

Orman Kanunu'nda değişiklik için teklif hazırlandı!

Orman Kanunu'nda değişiklik için teklif hazırlandı!

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, orman köylülerinin nüfus kayıtlarını taşıyabilmelerine imkan sağlayan kanun teklifi hazırladı. Teklifte orman köyünde en az 3 yıl ikamet edenlerin nüfus kayıtlarının buraya taşınabilmesi isteniyor...




AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, orman köylülerinin nüfus kayıtlarını taşıyabilmelerine imkan sağlayan kanun teklifi hazırladı.


Gülşen'in, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifi, Orman Kanunu'nunda değişiklik öngörüyor. Buna göre, orman köyünde nüfusa kayıtlı olmasa bile en az 3 yıl kesintisiz ikamet edenler, nüfus kayıtlarını buraya taşıyabilecekler. Mevcut kanuna göre, orman köyünde yaşayanların, orman köylülerine verilen haklardan yararlanabilmesi için "köy nüfusuna kayıtlı ve köyde devamlı oturma" şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. 


Teklifin gerekçesinde, orman köylerinde uzun yıllar ikamet eden vatandaşların bu köylerde muhtar bile seçilebilmekte iken nüfus kayıtlarını taşıyamadıkları için orman köylüsüne verilen haklardan yararlanmadığı, teklifin yasalaşması halinde bu sorunun çözüme kavuşacağı belirtildi. 


AA


Geri Dön