19 / 04 / 2024

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.



Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 400 bin dolarlık konut satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancılara vatandaşlık verilmemesi için 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununa bir fıkra eklenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun teklifi verdi. Türkiye'de taşınmaz satımına karşı olmadığını belirten Subaşı, “Ülkemizde taşınmaz satımına karşı olmamakla birlikte, ülkemizin bugün en büyük sorunu haline gelen konut ve barınma sorununu karşısında vatandaşımızın ev satın alma ve kiralama ihtiyacını gidermek amacıyla yabancılara sadece konut satın alarak vatandaşlık kazanılması yolunun kapatılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, emtia fiyatlarının yükselmesi karşısında, vatandaşlarımızın taşınmaz edinemediğin ve kiralarını ödeyemediğini vurgulayararak, piyasayı da dengelemek ve aşırı artışların önüne geçmek için 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 12. Maddesine bir fıkra ekleyerek, yabancıların mülk satın alarak vatandaşlık hakkı kazanamayacaklarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun teklifi verdi. Eğer teklif kabul edilirse, daha önce 250 bin dolar olan ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 400 bin dolara çıkarılan mülk edinen yabacılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı hakkı verilemeyecek.

İşte diğer ayrıntılar...


Geri Dön