19 / 04 / 2024

Örnek şehir mozaiği Osmangazi'den yükselecek!

Örnek şehir mozaiği Osmangazi'den yükselecek!

Örnek şehir mozaiği Osmangazi'den yükselecek. Bursa'ya gelen Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları üç günlük program kapsamında Osmangazi'nin farklı bölgelerini gezerek yapılan yatırımları inceledi.



'Osmangazi-Kırcaali Kardeş Belediyeleri Yerel Basın Buluşması' projesi kapsamında Bursa'ya gelen Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları üç günlük program kapsamında Osmangazi'nin farklı bölgelerini gezerek yapılan yatırımları inceledi. Program sonunda Bulgaristanlı gazetecilerle Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen yemekte bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gazetecilerin Belediyenin çalışmaları ve yeni dönemde yapılması planlanan projeler hakkındaki sorularını cevapladı. Tarihi mirası ortaya çıkarırken, kentsel dönüşüm projeleri ile de modern Bursa'yı inşa ettiklerini ifade eden Dündar, "Modern dünyanın örnek şehir mozaiği Osmangazi'den yükselecek. Türkiye'deki kentsel dönüşüme ışık tutacak olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemiz son aşamada. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vereceği onay ile birlikte ilk kazmayı vurarak çalışmaları başlatacağız.

 

42 hektarlık bir alanda dönüşüm gerçekleştireceğiz. Sadece kamulaştırmalar için 70 milyonluk bir bütçe kullandık" diye konuştu. 


'BİZDE PROJE ÇOK' 


Bulgaristanlı bir medya mensubunun 'Yeni dönem için hangi projeleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorusuna da cevap veren Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi bu dönem bizim öncelikli projelerimizden bir tanesi. Aynı zamanda Bursa'nın fethinin anlatılacağı Panorama 1326 Tarih Müzesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Bizde proje çok. Seçimlere girerken vatandaşlarımıza 16 vizyon proje vaadinde bulunduk. Bu projelerimizi de tek tek kente kazandırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz" açıklamasında bulundu. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön