25 / 04 / 2024

Örnektepe ve Sütlüce'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Örnektepe ve Sütlüce'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 'Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol' dün imzalandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 'Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol' imzalandı. İki etaptan oluşan ve toplamda 28 bin metrekareyi kapsayan dönüşümün 16 bin metrekarelik ilk etabında bütün bina sahipleriyle anlaşıldı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarının seçim öncesinde yavaşladığını ancak bugünlerde Türkiye genelinde çalışmaların hızlanmaya başladığını kaydetti. Güllüce, "Seçim öncesinde aday belirleme psikolojisi işin içine girdi. Seçimden sonra ise yeni belediye başkanlarımız ancak kendilerine gelmeye başladı. Çalışmalar şu anda tekrar hızlandı. Türkiye genelindeki tüm belediye başkanlarına parti farkı gözetmeksizin bir çağrıda bulunuyorum. Gelsinler, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genci Müdürlüğümüze başvursunlar. Projelerini getirsinler ve Türkiye genelinde başlattığımız kentsel dönüşümü devam ettirelim" dedi. 

Ahmet Misbah Demircan ise Sütlüce ve Örnektepe'deki projenin iki etaptan oluştuğunu ve birinci etapta bulunan tüm hak sahipleriyle yüzde yüz anlaştıklarını ifade etti.



Evrensel 


Geri Dön