25 / 04 / 2024

OSB'ler sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracak!

OSB'ler sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yeni nesil OSB’lerin sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracağını söyledi.



İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı İSO'nun aralık ayı meclis toplantısında konuşma yaptı. Erdal Bahçıvan,  İstanbul’un şehirleşmesi, ekonomisi ve nüfusundaki büyümenin temel dinamiği olan sanayide gelecek vizyonunun, teknolojik dönüşümün yanında temiz üretimi benimseyen yeni nesil bir sanayi anlayışı olduğunu ifade etti. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bahçıvan, "İstanbul’da göçebe olmak zorunda bırakılan sanayimizin rekabet gücü sekteye uğruyor. Biri Avrupa’da diğeri Asya yakasında, İstanbul’daki sanayimizin dönüşümüne imkan sağlayacak yeni nesil iki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmalı." şeklinde konuştu. 


Bahçıvan, "İstanbul’da göçebe olmak zorunda bırakılan sanayimizin rekabet gücü, sekteye uğruyor. Sanayiye yerleşiklik kazandırmak noktasında en etkili çözümü OSB’ler sunuyor. Bu çerçevede biri Avrupa’da diğeri Asya yakasında, İstanbul’daki sanayimizin dönüşümüne imkan sağlayacak yeni nesil iki OSB kurulmalı." dedi. 


"OSB'ler sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracak"

Yeni nesil OSB’lerin sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracağını ifade eden Erdal Bahçıvan,"Bir deniz şehri olan İstanbul’da OSB’lerin kara, demir ve deniz yollarıyla küresel pazarlara erişimi bütünsel bir ulaşım anlayışıyla ve paydaşlarla iş birliği içinde planlanmalıdır. Araziler ve binalar uzun süreli kiralanmalı, ileriki yıllarda rant değeri oluşmasının önüne mutlaka geçilmelidir. Unutmayalım ki çevreye duyarlı temiz üretim yapan bir sanayi kuruluşunun şehir hayatına olumsuz bir etkisi yoktur. Ancak OSB’lerin rant alanına dönüşmesinin hem sanayimize hem de şehir hayatına ciddi olumsuz etkileri vardır."  açıklamasında bulundu. 


Çevre Düzeni Planı'nda İstanbul'un sadece bir moda, finans ve turizm merkezi olarak değerlendirildiğini, sanayinin ise geri plana itildiğini söyledi.


Bahçıvan, "İstanbul’un akıllı şehir kapsamındaki çalışmalarında sanayinin de yer alması, çok büyük faydalar sağlayacaktır." dedi.


 


Geri Dön