29 / 03 / 2024

OSB'lerde bedelsiz arazi müjdesi!

OSB'lerde bedelsiz arazi müjdesi!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin istihdam şartı ile tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edecek. İşte aranan tek şart...



 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin istihdam şartı ile tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı.


Posta gazetesinde yer alan habere göre, Bakanlık kredisi kullanmayan OSB’ler yanı sıra, kredi kullananlar, kredi kulanmış olup borcu devam eden OSB’lerde müteşebbis heyet veya genel kurul kararıyla asgari istihdam şartını taşımaları halinde, tahsis edilmemiş parseller tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edecek.

 

Buna göre 20 bin metrekareden büyük parseller için 50 kişilik istihdam şartı aranıyor. 10 bin-20 bin metrekare arasındaki parseller için 30, 5-10 bin metrekare arasındaki parsel için 20, 5 bin metrekareye kadar olan parseller için ise en az 10 kişilik istihdam şartı aranıyor.

 

Parsel tahsisinde, gerçek veya tüzel kişiler arasında öncelik; yatırım tutarı, istihdam, ihracat ve yüksek teknoloji gibi faktörlere göre yönetim kurulları tarafından belirleniyor.


Geri Dön