20 / 04 / 2024

Oskar Elektrik Ankara'da trafo merkezi inşa edecek!

Oskar Elektrik Ankara'da trafo merkezi inşa edecek!

Oskar Elektrik’in ileri teknoloji kullanarak tesis ettiği İncek trafo merkezi ve enerji dağıtım hatları, Ankara’nın güney ve batısında elektrik kesintilerini minimize edecek.





Ankara-  Oskar Elektrik tarafından ileri teknoloji kullanılarak tesis edilen İncek trafo merkezi ve enerji dağıtım  hatları, Başkent’in güney ve batısında elektrik kesintilerini minimize edecek; elektronik cihazlarda kesintilerden ve gerilim değişikliğinden kaynaklanan arızaları ortadan kaldıracak.


Oskar Elektrik’in İncek’te tesis ettiği  200 megavat gücündeki trafo merkezi, Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye (TEİAŞ); İncek'ten başlayıp, Kesikköprü ve Hirfanlı Barajlarına kadar devam eden koridordaki içme suyu tesisleri için yapılan 232 kilometrelik enerji dağıtım hattı  ise Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’ye  (BEDAŞ)  teslim edildi.


Oskar Elektrik yönetim kurulu başkanı Osman Karagöz, teslimini yaptıkları tesislerde kaliteli, güvenilir ve  çevreye uyumlu malzeme ve ileri teknoloji kullandıklarını belirtti.


Elektrik şebekesindeki ring sistemi sayesinde elektriği alıp, vermenin kolaylaştığını anlatan Karagöz,  şunları söyledi:


“Eski açık sistem yerine şimdi kullanılmakta olan metal muhafazalı hücreler sayesinde işletme güvenilirliği sağlandı. Ayrıca önceden kesiciler yağlıyken şimdi vakumlu tip kullanılıyor. Yeni sistem daha sağlıklı ve güvenli. Acil durumlarda bir hareketle elektriği kesip, verebilirsiniz. Bu tesisler sayesinde İncek, Gölbaşı, Yaşamkent, Çayyolu gibi kentin güney ve batı bölgelerinde yaşayanlar kaliteli ve sürekli ,güvenilir elektrik enerjisine kavuşacak. Tesisler elektrik kesintilerini minimize edecek; elektronik cihazlarda  kesintilerden ve gerilim değişikliklerinden kaynaklanan arızalar ortadan kalkacak. Elektronik aletlerin ömrü uzayacak.’’


Ankara’nın yanı sıra çevre iller Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Tokat'ta enerji altyapı çalışmalarını da  yürüttüklerini kaydeden Karagöz, elektrikteki kaliteyi bu illerde de yükselteceklerini bildirdi.

 


-Elektrik tüketimi gelişmişliğin göstergesi-



Elektrik tüketiminin ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergelerden biri olduğunu ifade eden Karagöz, şunları söyledi:


 “İnsanların elektriğe olan bağımlılığı her geçen gün daha da artıyor. Hayatı kolaylaştıran her şey elektriğe bağlı. Elektriğe yapılan yatırımlarla ülkemizin gelişmesine ve insanların yaşam standardının artmasına katkıda bulunmanın mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Özellikle TEİAŞ Genel Müdürlüğü Yönetimine ve 8. Grup Müdürlüğü çalışanlarına, yürütmekte olduğumuz enerji alt yapısı çalışmaları sırasında gösterdikleri gayret ve özverileri için teşekkür ederiz.”


     


Geri Dön