29 / 03 / 2024

Osman Belovacıklı kimdir?

Osman Belovacıklı kimdir?

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kimdir? Osman Belovacıklı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Osman Belovacıklı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Osman Belovacıklı...



Osman Belovacıklı kimdir?

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "25 Haziran 1959 yılında Gerze’de doğdum. İlköğrenimi İnkılap İlkokulunda orta öğrenimimi Gerze Lisesinde yüksek öğrenimimi Sinop Eğitim Enstitüsünde tamamladım.


Sırası ile Gürsökü İlkokulu,  Dikmen Şeyhhüseyin İlkokulu,  Sarnıç İlkokulu ve Yakakent köylerinde 2000 yılına kadar öğretmen olarak görev yaptım. 2000 yılında Yakakent 100. Yıl Pansiyonu İlköğretim okuluna okul müdürü olarak atandım. 2005 yılı temmuz ayında emekli olup Gerze’de ticarete başladım.


Bu arada çevremizi , denizimizi , doğamızı yok etmek isteyenlerle hem adli hem demokratik mücadelemi vermekteyim. Başarıda sağladığıma inanıyorum. 2007 yılının sonunda Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı oldum. 30 mart 2014 mahalli idareler yerel seçimlerinde halkımız tarafından 2. (ikinci) kez belediye başkanı olarak göreve getirildim . Eşim Gülhanım Belovacıklı emekli öğretmen .


Biri avukat diğeri maliye mezunu iki kız babasıyım."



Sinop - Samsun Otoyolu 15 Mart'ta hizmete giriyor!



Geri Dön